Notícia

La Capital de la Sardana de Sant Feliu de Guíxols s'ajorna al 2021

La decisió ha estat motivada arran de la situació d'emergència per la COVID-19

Sardanes
Sant Feliu de Guíxols trasllada els seus actes com a Capital de la Sardana el 2021
Sant Feliu de Guíxols trasllada els seus actes com a Capital de la Sardana el 2021 | Clara Feliu (Portal Sardanista).

Aquest any estava previst que Sant Feliu de Guíxols fos la Capital de la Sardana 2020. Arran de la situació d'emergència sanitària provocada per la COVID-19, la població del Baix Empordà s'ha vist obligada a traslladar la celebració de la capitalitat l'any 2021. La programació comptava amb diverses activitats que pretenien acostar les sardanes a les escoles, i també feia una reivindicació especial al compositor local de sardanes Juli Garreta.

La decisió, presa pels principals organitzadors de l'esdeveniment (Confederació Sardanista de Catalunya, Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols i l'Agrupació Amics de la Sardana), ha estat motivada per la impossibilitat de preveure quan es podran tornar a celebrar actes culturals amb normalitat.

D'aquesta manera, Sant Feliu de Guíxols es proclamarà Capital de la Sardana el 2021, Balaguer el 2022, i Sant Cugat del Vallès el 2023. Totes aquestes decisions també s'han pres de manera consensuada entre totes les poblacions afectades.

Sant Feliu de Guíxols tenia preparat un amplíssim programa per aquest 2020 que començava al mes de març. De fet, la proclamació de Sant Feliu de Guíxols, Capital de la Sardana prevista per al passat 21 de març ja es va haver de cancel·lar per aquest motiu. Des de l'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols es considera la decisió "encertada, no exempta d'un punt de tristor, però perfectament comprensible i amb il·lusió per al nou calendari que es planteja".

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article