Notícia

Convocada la VII Beca Terra d’Ateneus

Les candidatures poden presentar-se fins al primer de juny de 2020

AssociacionismeReflexió
Façana de l'Ateneu de Tàrrega
Façana de l'Ateneu de Tàrrega | Viquipèdia

L’Institut Ramon Muntaner i la Federació d’Ateneus de Catalunya han presentat les bases de la VII Beca Terra d’Ateneus, a través de la qual es vol fomentar de l’associacionisme cultural ateneístic en un territori concret des d’un punt de vista històric. Dotada amb 3.000 euros, la beca està adreçada als investigadors dels centres d’estudis locals i comarcals d’arreu del Principat.

Les persones interessades poden presentar les seves sol·licituds fins al dimecres 1 de juny. L’obra premiada, que haurà de desenvolupar-se entre el juliol de 2020 i juliol de 2021, serà publicada en la col·lecció Terra d’Ateneus de l’editorial Afers.

 En anteriors edicions, han estat guardonats els treballs ‘Del Pla d'Urgell al Segrià: anàlisi històrica dels ateneus populars, de Montse Baiges i Gerard Pamplona (2019); "Casal Català de Brussel·les. 90 anys d'Història", de  Jordi Bohigas (2018); Els ateneus en l'àmbit rural. El Centre obrer, el Club Moderno de la Sénia i l'associacionisme a la comarca del Montsià (1915-2017), presentat per Victòria Almuni i Eva Garcia (2017); “La taula del mirall. L’Ateneu i l’associacionisme cultural i polític a la Selva del Camp, 1878-1979”, de Guillem Puig (2016); L’Associacionisme educatiu i cultural a Badalona (1879-1936). L’Ateneu Obrer i el Círcol Catòlic, de Jordi Albadalejo (2015); i El Cercle Literari i els inicis de l’associacionisme recreatiu, cultural i polític a la ciutat de Vic (1848-1902), de David Cao (2014).

La beca Terra d’Ateneus compta amb el suport de la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural i el patrocini de l’Obra Social La Caixa.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article