Notícia

El bestiari de Sabadell tindrà un lleó

L'entitat Encultura't ha impulsat un projecte de mecenatge per a finançar-ne la creació

La presentació del Lleó de Sabadell està prevista pel 9 de maig
La presentació del Lleó de Sabadell està prevista pel 9 de maig

A la ciutat eternament rival de Sabadell, en un taller de Terrassa, pren vida la que serà una figura clau del bestiari de Sabadell. Es tracta del lleó de Sabadell que s’afegirà a la Llista del Bestiari Popular de Catalunya.  Aquest lleó neix de la voluntat d’una entitat sabadellenca d’enriquir l’imaginari festiu de carrer a la ciutat. Es tracta d’Encultura’t, que va encarregar el projecte fa uns mesos al prestigiós artesà terrassenc Jordi Grau.

I per què un lleó? Sabadell no té lleó ni figures denominades solemnes o de protocol. Per aquesta raó l’entitat ha posat en marxa un projecte de mecenatge a la plataforma Verkami per fer possible el seu naixement. La seva creació implica disseny, vestimenta, música, ball i festa de presentació. S’hauran utilitzat uns sis-cents quilos de fang per fer el motlle, que es reforça amb canya. Finalment s’acabarà amb resina i fibra de vidre i pesarà uns 25 quilos. El lleó lluirà una corona i serà pintat amb oli.

L’entitat ha triat la figura del Lleó pel seu simbolisme i pels atributs que al llarg dels segles se li ha donat a aquest element. Aquesta figura representa la força terrenal, el poder i l’autoritat, com el rei dels animals terrestres. Les aportacions que es facin al projecte serviran per ajudar a finançar la construcció de la figura del Lleó de Sabadell, el vestuari dels seus portadors, la creació de la música del ball del Lleó així com despeses de la festa de Rebuda i Estrena del Lleó de Sabadell del dia 9 de maig. Això, si la crisi del coronavirus no obliga a ajornar-ne l'estrena.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article