Notícia

Tot a punt per celebrar el IV Congrés de Pastorets de Catalunya

La jornada tindrà lloc a l'Espluga de Francolí (Conca de Barberà) els dies 13 i 14 de març

Pastorets
El IV Congrés de Pastorets de Catalunya tindrà lloc a l'Espluga de Francolí el 13 i 14 de març
El IV Congrés de Pastorets de Catalunya tindrà lloc a l'Espluga de Francolí el 13 i 14 de març

Com s'han adaptat els Pastorets a la realitat de gènere i als nous temps? quin sentit té aquesta tradicional obra nadalenca al segle XXI? Aquestes són només algunes de les qüestions que es tractaran al IV Congrés de Pastorets de Catalunya, impulsat des de la Coordinadora de Pastorets de Catalunya i que tindrà lloc a l'Espluga de Francolí el 13 i 14 de març. La jornada comptarà amb una vintena d’activitats formatives i amb més de vint ponents, i tractarà diversos aspectes dels Pastorets tant des del punt de vista amateur com des de l'experiència professional de Toni Albà, Carles Martínez, Joan Lluís Bozzo i Salvador Cardús, entre molts d’altres.

La inauguració del Congrés serà el divendres 13 de 19.30h a 21.00h del vespre, i comptarà amb un acte institucional per part de les entitats i les autoritats i una primera ponència a la Cova de la Font Major. La conferència estarà encapçalada pel gestor cultural Jordi Bertran, i girarà al voltant de les arrels dels Pastorets en la teatralitat medieval. L'Orfeó Reusenc serà l'encarregat de tancar l'acte amb un concert on interpretarà peces de l’obra El Nadal dels Pastors: Els Pastorets en Belluguet i en Bieló.

El gruix de ponències, taules rodones i tallers del Congrés es concentrarà el dissabte 14 de 09.00 del matí fins les 19.00 de la tarda en diversos emplaçaments de l'Espluga de Francolí. La sessió inaugural, batejada amb el títol Quin sentit tenen els Pastorets al segle XXI?, anirà a càrrec de Salvador Cardús, professor de sociologia i ciències polítiques a la Universitat Autònoma de Barcelona. Pel que fa a la resta d'activitats, totes elles es troben dividides per àmbits, que són l'acadèmic, el de direcció i gestió, l'artístic, el tècnic, el de maquillatge i el de vestuari. Totes les ponències i els seus horaris es poden consultar en aquest enllaç.

La cloenda del Congrés se celebrarà al Teatre del Casal de 18.00h a 20.30 del vespre, i servirà per posar en comú les conclusions de la jornada amb representants de cada activitat. Un cop compartits els diversos punts de vista, es lliuraran els premis del Vè Concurs de Fotografia Els meus Pastorets i es farà un reconeixement especial a tots aquells grups que formin part de la Coordinadora de Pastorets amb més de 50 anys de trajectòria.

Tot i que el Congrés de Pastorets finalitzi el dissabte 14, la Coordinadora de Pastorets ha organitzat tot un seguit d'activitats per passar el cap de setmana sencer a l'Espluga de Francolí. Aquelles persones que ho desitgin, poden consultar la programació en aquest enllaç.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article