Notícia

Les Passions inicien la temporada celebrant més de 500 anys d’història

La Federació Catalana de Passions oferirà prop de 40 presentacions entre els mesos de març i maig

Patrimoni Immaterial
La Passió d'Ulldecona arriba aquesta temporada a la 66 edició.
La Passió d'Ulldecona arriba aquesta temporada a la 66 edició. | Passió d'Ulldecona

Amb l’inici de la Quaresma i el mes de març, arrenca també en moltes poblacions catalanes la temporada de Passions. Les representacions, que reivindiquen enguany la seva tradició de més de cinc segles i el seu valor social, tornarà a  moure centenars d’actors i col·laboradors i milers d’espectadors al voltant de l’argument teatral més representat de Catalunya.

La Passió d’Esparraguera serà la primera en aixecar el teló aquesta temporada. Serà el pròxim diumenge 8 de març, en una representació espectacular sobre la vida, la mort i la resurrecció de Jesús, amb 37 escenes repartides durant tot el dia un centenar de d’actors, 400 figurants, músics de l’orquestra i el cor, i la implicació de tot el poble.

Juntament amb Esparraguera, altres nou poblacions –agrupades a la Federació Catalana de Passions–  oferiran una quarantena de representacions entre principis del mes de març i principis de maig. Entre elles, hi ha algunes amb més fama i participació, com la de Cervera –nascuda l’any 1477, és la més antiga d’Europa– la d’Olesa de Montserrat o la Mataró. Però també altres més modestes i menys conegudes, però totes elles amb característiques úniques.

Així, la Passió de Vilalba dels Arcs (Terra Alta), ofereix una versió nocturna il·luminada amb foc natural, aposta per la vessant més social de la història, donant protagonisme a “la gent del poble i sobretot de les dones, sempre oblidades”. Mentre que la Passió d’Ulledecona, com explica el seu president, Juanjo Sans, presenta una fusió de les versions en català i castellà (una propuesta que es va estrenar l’any passat amb ocasió del 65 aniversari).

També hi haurà representacions a Cava (Deltebre), Llinars del Vallès (Vallès Oriental), Vilassar de Mar (Maresme) i Vila-sacra Alt ( Empordà).

El vicepresident de la Federació, Jordi Carapuig, destaca d’aquesta temporada “l’aposta des de les entitats per la interpretació, l’escenografia o la posada en escena”, per tal d’aconseguir un espectacle únic, una barreja d’història i culturaque va més enllà del fet religiós”. Carapuig també remarca el valor social de les Passions, ja que fomenten la participació col·lectiva, el voluntariat, la solidaritat o la integració.

Consulta en aquest enllaç el programa.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article