Notícia

Les diablesses de Barcelona reclamen la igualtat de les dones en el món del foc

Dissabte 7 de març el Raval acull la 1a Diada de Dones de Foc

Diables i dimonis
Els Diables Trapelles de Sant Antoni
Els Diables Trapelles de Sant Antoni

En el món dels diables i el foc, les tasques de cura, de càtering i les activitats infantils recauen, majoritàriament, en les dones. Molt poques d’elles arriben a ser cap de colla i, quan ho aconsegueixen, sovint han d’afrontar un mur del menyspreu i el masclisme. Aquestes són algunes de les queixes que fan des de la Federació de diables de la Ciutat de Barcelona, que consideren que “el món dels diables no és un paradís, ans al contrari, també està molt influenciat per la tradició masclista i paternalista de la societat”. Per fer visible i revertir aquesta situació l’entitat ha convocat les diablesses barcelonines –joves, gran i àvies– a la 1a Diada de Dones de Foc.

Per Cristina Velasco, presidenta de la Federació de diables de la Ciutat de Barcelona, la 1a Diada de Dones de Foc vol ser “una jornada on debatre, donar eines i celebrar que ens volem fortes i vives”. Serà la vigília del dia de la dona, el pròxim 7 de març, a la Plaça dels Àngels de Barcelona, i es faran xerrades, presentacions, tallers, concerts i espectacle de foc. A la diada s’hi sumarà l’associació d’Amics dels Gegants Ramon i Lola del Raval, per reclamar conjuntament la igualtat de la dona en el món del foc i la cultura popular.

El programa començarà a les 11 h del matí amb unes xerrades “per parlar, comentar i debatre sobre la realitat de la presència de les dones en el món del foc i per extensió en el món associatiu”. La presidenta de la Federació serà l’encarregada de presentar diversos col·loquis al voltant de quines feines desenvolupen les dones en el món del foc, com encaren elles la responsabilitat en una entitat o la necessitat de crear la figura del babysitter perquè mares i pares puguin participar en els correfocs adults.

Paral·lelament, hi haurà una mostra d’entitats, i a continuació de les xerrades el programa seguirà amb tallers infantils, una rifa, un concert vermut i un dinar. Per la tarda, es faran més tallers i a la festa s’hi sumaran els Amics Gegants Ramon i Lola del Raval, per celebrar la 2a trobada del Bou de Barcelona. Hi haurà una cercavila del bestiari de foc pel barri, amb una ballada i exhibició, i després les diablesses de Barcelona faran una encesa de lluïment, amb una pirotècnia de color púrpura. A partir de les 21 hores, uns concerts posaran punt i final a la celebració diabòlica i feminista.

Comentaris

Nil Rider Badalona
1.

El diable i la diable. La diablessa és un mal femení. Gràcies

Comenta aquest article