Notícia

Joana Gomila estrena el treball ‘Paradís’ al Tradicionàrius

Ballaveu i l'espectacle coreogràfic 'Socarrel', altres propostes del festival barceloní

Música tradicional
Joana Gomila presenta el treball 'Paradís' al festival Tradicionàrius
Joana Gomila presenta el treball 'Paradís' al festival Tradicionàrius

Experimentació i recerca. Són dues paraules que defineixen el nou treball discogràfic de la cantant de Manacor Joana Gomila, que, mantenint aquest esperit que va donar impuls al seu debut musical, ara amb ‘Paradís’ expandeix el llenguatge sonor del seu predecessor, incorporant cançons de composició pròpia, doblant l'ambició i estirant-se cap a l'aventura. Paradís és “una proposta amb un so expansiu i trencador, un repte interpretatiu fora de la seva zona de confort”, i la presenta aquest dijous 27 de febrer en el marc del 33è Festival Tradicionàrius a les 21.30h.


Amb “Folk Souvenir”, la cantant manacorina va sacsejar el món de la música tradicional amb una manera de fer tan personal com atrevida. “Hi ha hagut pocs discos que hagin capturat de manera tan fidel l’ànima mateixa d’aquestes tonades, en part, paradoxalment, per la seva capacitat d’alliberar-les dels corsés i reimaginar-les des de punts de vista caleïdoscòpics”, explica el Tradicionàrius en l’anunci del concert. En el seu nou treball, Paradís, Gomila parteix d’un nou format a duo amb Laia Vallès. Amb un so cada cop més expansiu i transgressor (teclats, sintetitzadors, samplers) aprofundeixen en l’esperit de recerca i experimentació que va donar impuls al seu debut, i a la vegada n'eixamplen el llenguatge sonor incorporant cançons de composició pròpia, doblant-ne l’ambició i llençant-se de cap a l’aventura. 

 

La dansa, protagonista del programa del cap de setmana al Tradicionàrius

La programació de l'espectacle Socarrel (divendres 28, 22.00) obeeix a la voluntat del Tradicionàrius per introduir la dansa d'arrel en la programació del festival. Es tracta d'una proposta singular, nascuda de la col·laboració entre el coreògraf ebrenc Roberto Olivan, el ballarí Magí Serra, l'artista electrònic belga Laurent Delforge i el quartat de veus occitanes Vox Bigerri. Un còctel d'electroacústica, dansa i polifonies a través del qual es vol fer reflexionar sobre la desconnexió que pateixen els ciutadans de les societats contemporànies amb els seus orígens. 

L'endemà, dissabte 29 de febrer (22.00), el ball cantat prendrà el protagonisme del Tradicionàrius. A Ball de nit, Ballaveu redescobreix algunes de les melodies més conegudes del cançoner popular -el romanç "La presó de Lleida o la cançó de bressol "Mare, mareta" - per a transportar-les a l'àmbit de la dansa. El duet format per Patri Garcia i Xavier Rota presentaran el disc el dissabte 29 de febrer (22.00).

 

 

 

 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article