Notícia

Albert Reguant cedeix 80.000 discs de músiques del món a la Biblioteca de l'ESMUC

Reguant és un periodista musical amb més de 40 anys de trajectòria professional

Música tradicional
Albert Reguant cedeix 80.000 discs de músiques del món
Albert Reguant cedeix 80.000 discs de músiques del món

L'Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) ha vist enriquit el seu fons musical amb la donació de 80.000 discs de músiques del món propietat del periodista i divulgador musical Albert Reguant, que ha fet una donació a la institució musical i educativa. Per a la Biblioteca de l'ESMUC, aquesta donació suposa una gran ampliació de l'abast geogràfic, estils, diversitat i qualitat de la secció de músiques del món.

Tal com ha explicat Reguant a l'hora de fer la donació, "em van ensenyar com estava la biblioteca i la fonoteca i em va semblar moderna i ben feta, tenia tots els punts i totes les bases per poder dir: aquí aniran a parar els discos de la donació". Segons Reguant, és important que els músics que s'estan formant puguin experimentar altres "formes culturals" i conèixer "instruments ancestrals" i "diferents maneres de fer", més enllà de les seves fronteres. Per al periodista musical, els músics que estan aprenent a l'Escola seran els més beneficiats: "El que més omple és que un músic català o que estudia a Catalunya pugui tenir accés a tota aquesta informació d'arreu del món".

Després d'aquesta adquisició, l'escola disposarà d'exemplars únics i singulars que pels mitjans propis de la biblioteca hauria estat impossible aconseguir. A més, aquesta adquisició permet que esdevingui la biblioteca especialitzada i de referència en aquesta temàtica a tota Catalunya.

Amb més de quaranta anys d'experiència en el món de la música, Albert Reguant és un referent en música de més enllà de la nostra frontera, i una veu experta reconeguda internacionalment, gràcies a la seva experiència fent programes de ràdio, televisió i escrivint en rellevants magazins especialitzats.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article