Notícia

La influència de la Càbala a la maçoneria, en la Tinguda Blanca de febrer

A càrrec del Gran Mestre del Gran Orient de Catalunya, Ernest Ruiz

Reflexió

La Càbala, la doctrina de pensament esotèric procedent del judaisme, ha tingut una gran influència en el pensament, ritus i graus maçònics. Descobrir aquesta relació a través d’aquests símbols i conceptes compartits és la proposta de la pròxima Tinguda Blanca ‘Francmaçoneria i Càbala’ que organitza el Gran Orient de Catalunya. Serà dilluns 17 de febrer a la seu de l’entitat a Barcelona.

La maçoneria, en la seva voluntat d’aportar llum al progrés de la Humanitat, ha fet seus molts conceptes d’antigues tradicions com l’hermetisme, la càbala, la gnosi... La Càbala en el seu mètode per comprendre la Torà ha subministrat gran quantitat de símbols a la maçoneria que aquesta a mimetitzat en la seva estètica i pensament.

Ernest Ruiz, Gran Mestre del Gran Orient de Catalunya, parlarà sobre connexió entre maçoneria i càbala, a través d’un reconegut per aquests símbols i conceptes compartits, amb el rerefons de la cultura cristiana. La xerrada  serà dilluns 7 de febrer a les 19:30h, a la seu del Gran Orient de Catalunya a Barcelona (C/ Mallorca, 125, baixos) i està oberta a totes les persones interessades.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article