Notícia

Tortosa, escollida Ciutat Gegantera de Catalunya 2021

Experiència i transversalitat, les principals línies de la nova junta de l’Agrupació de Geganters

Gegants
Experiència i transversalitat, les principals línies de la nova junta de l’Agrupació de Geganters
Experiència i transversalitat, les principals línies de la nova junta de l’Agrupació de Geganters

L’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya (ACGC) va escollir dissabte 1 de febrer Tortosa com a 34a Ciutat Gegantera de Catalunya per a l'any 2021. La festa, que coincidirà amb la Capital de la Cultura Catalana, vol posar en valor la llarga tradició gegantera de la ciutat, amb gegants, nans i altres elements de la cort de bèsties que es remunta, almenys, al segle XV.  L’Agrupació va fer aquest anunci a l’Assemblea que van celebrar el passat 1 de febrer a Castellbisbal, en què també es va escollir la candidatura oficialista presidida per Joan Puigserver i el seu programa marcat per l’experiència en la gestió i l’aposta per la transversalitat cultural en les trobades. 

L'Agupació inicia una nova legislatura amb nou equip i nous projectes per als propers tres anys. Joan Puigserver, actualment cap de colla dels Gegants de Campos, pren el relleu a Valentí Serra al capdavant de l’ACGC. La seva candidatura va superar la encapçalada per César Carmona, de Vilassar de Dalt, amb una proposta en una línia més jove i renovadora, que no va obtenir la majoria dels vots.

Puigserver estarà acompanyat en la junta per Carmelo Martínez (vicepresidència), Laura Sala, Miquel Àngel Audí, i les vocalies Xavier Barnadas, Leandre Ubasart, Mercè Montserrat, Àlex Lechuga i Santi Riba. L’equip també s’ha compromès a potenciar les vocalies per apropar-se més a les necessitats de les colles arreu del territori, fomentar les sinèrgies amb altres entitats de cultura popular i a treballar per gestionar que els Gegants siguin declarats Patrimoni Immaterial per la UNESCO.

Presentació de la revista ‘Gegants’

L’Assemblea de l’ACGC va presentar també les dues publicacions emblemàtiques de la Agrupació: el Calendari del Món Geganter i el número d’hivern de la revista Gegants. Aquesta revista, que arriba al número 128, inclou dos reportatges sobre els 130 anys de gegants a Montcada i Reixac i sobre els 350 anys de gegants Petits del Pi, i una entrevista amb Maria Àngels Blasco. La Directora General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural hi destaca la seva voluntat de “prestigiar la cultura popular al mateix nivell que qualsevol altra manifestació cultural del nostre país”.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article