Notícia

Una jornada per pensar sobre la cultura de la república

Xavier Antich, Joan Manuel Tresserras i Marta Rovira, entre els ponents

AssociacionismeReflexió
L'edició anterior de la jornada Pensem#NacióXXI va abordar les bases socials de la ruptura.
L'edició anterior de la jornada Pensem#NacióXXI va abordar les bases socials de la ruptura.

Quin paper ha de tenir la cultura en un estat propi, o quin és el seu futur en el marc de la globalització. Són algunes de les qüestions que s’abordarà aquest dissabte 8 de febrer a la 3a edició de les Jornades Pensem#NacióXXI, dedicada a La república de la cultura. L’activitat, que organitza Fundació Congrés de Cultura Catalana, serà al Centre Artesà Tradicionàrius de Barcelona.

Durant l’auge de l’independentisme del darrers anys s’ha parlat molt dels argumentaris fiscal, l’econòmic o el social, però molt poc sobre cultura. Això és el que consideren els organitzadors de la jornada, que plantegen la necessitat d’emprendre aquest debat, davant “la convicció de la importància de la cultura com a element de cohesió i de les enormes possibilitats que obre la creació d’un marc estatal propi”.

El programa de la jornada, de 9.45 a 14 hores, s’estructurarà en tres debats al voltant d’altres tres preguntes temàtiques: ‘Un Estat sense Nació?’,’ La globalització, oportunitat per a la cultura catalana?’ i ‘Les institucions culturals poden ser independents?’.

Hi parlaran destacats noms de diversos àmbits de la cultura, com el filòsof i escriptor Xavier Antich, l’exconseller de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat de Catalunya Joan Manuel Tresserras, la directora del Museu d’Art de Girona Carme Clusellas, el Premi Nacional de Literatura i el Premi Ciutat de Barcelona Francesc Serés o la sociòloga Marta.

Les Jornades Pensem#NacióXXI, iniciades l’any 2018, volen ser un espai de reflexió sobre política i societat en el marc dels Països Catalans i de forma transversal entre persones de la societat civil i la política. Les edicions anteriors van estar dedicades al canvi i mobilització política i a les bases socials de la ruptura.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article