Notícia

Arriba la VIII Gala Taurina de les Terres de l'Ebre

L'esdeveniment més important de la temporada de bous ebrenca se celebrarà a Deltebre l'1 de febrer

Els representants de l'Agrupació de Penyes i Comissions Taurines amb els guanyadors de la V Gala Taurina, que es va celebrar l'any 2016
Els representants de l'Agrupació de Penyes i Comissions Taurines amb els guanyadors de la V Gala Taurina, que es va celebrar l'any 2016 | Agrupació de Penyes i Comissions Taurines de les Terres de l'Ebre

L'Agrupació de Penyes i Comissions Taurines de l'Ebre celebra per vuitè any consecutiu la Gala Taurina 2019, l'esdeveniment més important de la temporada de bous del territori ebrenc. La gala, que se celebrarà al Delta Hotel de Deltebre (Baix Ebre) l'1 de febrer a les 20.30 hores, distingirà amb diversos premis i reconeixements a penyes, comissions, ramaderies i persones vinculades amb aquesta tradició popular.

Any rere any, la Gala Taurina de les Terres de l'Ebre es consolida com un esdeveniment de referència per a totes aquelles persones aficionades a la festa dels bous. Durant el transcurs de la vetllada, que tindrà lloc al Delta Hotel de Deltebre l'1 de febrer a les 20.30 hores, es lliuraran els VIII Premis Taurins Terres de l'Ebre.

Aquests guardons, que presenten dotze categories, volen reconèixer la tasca d'aquelles penyes, comissions, ramaderies i persones vinculades amb aquesta tradició popular que hagin destacat de manera rellevant. Els guanyadors hauran estat votats prèviament pels socis de l'Agrupació de Penyes i Comissions Taurines de l'Ebre. La gala també comptarà amb els Premis Fotogràfics, que distingiran les millors imatges de l'any relacionades amb els bous. A més, comptarà amb xerrades de protagonistes destacats del món dels bous, reconeixerà a aquelles entitats que compleixin un aniversari rellevant i farà entrega de Reconeixements Taurins Especials.

Constituïda oficialment com a federació l'any 2019, l'Agrupació de Penyes i Comissions Taurines de les Terres de l'Ebre aglutina gairebé a totes les penyes i comissions que organitzen festes amb bous a les Terres de l'Ebre. Al llarg dels seus vuit anys de vida, la Gala Taurina de les Terres de l'Ebre ha comptat amb la participació de més de 2000 persones. En paraules de la mateixa agrupació, la jornada vol ser "festiva, reivindicativa i de germanor d'aquesta expressió cultural i festiva arrelada i participativa als pobles i ciutats de les Terres de l'Ebre".

Totes aquelles persones interessades a assistir a la gala poden fer la reserva fins al 26 de gener contactant amb els membres de l'Agrupació o enviant un correu electrònic a apctte@gmail.com.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article