Notícia

Digitalitzada la magna recopilació de parèmies de Víctor Pàmies

La presentació de la 'Paremiologia catalana comparada digital' se celebrarà el 29 de gener a l'Espai Vilaweb

Publicacions
Víctor Pàmies és l'autor d'una ingent bibliografia sobre paremiologia catalana
Víctor Pàmies és l'autor d'una ingent bibliografia sobre paremiologia catalana

En els darrers vint-i-cinc anys, el lingüista i paremiòleg Víctor Pàmies ha recollit més de 600.000 locucions, frases fetes, refranys, proverbis, citacions i embarbussaments. Aquesta tasca recopilatòria serà accessible a tothom gràcies a la publicació de la Paremiologia catalana comparada digital, que serà presentada dimecres 29 de gener (19:00) a l'Espai Vilaweb de Barcelona (carrer de Ferlandina, 43).

En la primera fase del projecte s'han abocat gairebé 150.000 expressions catalanes recollides per Pàmies. Cadascun d'elles té la corresponent referència bibliogràfica, indicant com s'ha tingut coneixement de la parèmia, i en alguns casos també s'adjunten il·listracions relacionades. Per a facilitar la recerca de l'usuari, cada expressió pot buscar-se segons diferents vies d'accés (frase sencera, comença per, acaba en, recerca avançada...).

Entre altres publicacions, Víctor Pàmies és l'autor de Dites.cat. Locucions, frases fetes i refranys del català (Barcanova, 2012), el Mapa de refranys geogràfics dels Països Catalans o Els refranys més usuals de la llengua catalana (Llibres de l'Índex, 2016), juntament amb Joan Fontana, José Enrique Gargallo i Xus Ugarte. A més, Pàmies és un col·laborador setmanal del programa radiofònic Fes ta Festa.

La versió en línia de la Paremiologia catalana comparada digital ha estat desenvolupada per Pere Orga, i serà allotjada per l'associació Softcatalà.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article