Notícia

Destacada participació catalana en el 21è Congrés Internacional de Pessebristes

Agustí Térmens ha rebut la Medalla UnFoePrae 2020 a la trajectòria pessebrista.

Pessebristes
Agustí Térmens Molins elabora diorames de 1948
Agustí Térmens Molins elabora diorames de 1948

La Federació Catalana de Pessebristes (FCP) ha participat en el 21è Congrés Internacional de la Universalis Foederatio Praesepiticia (Un.Foe.Prae), celebrat a la ciutat belga d'Aachen entre el 15 i 19 de gener. La cita de la federació internacional de pessebristes ha comptat amb la participació de 350 persones, com a representants de les 22 associacions que conformen l'entitat.

Albert Català destaca que la celebració del Congrés ha servit per a debatre sobre la preparació de la candidatura pessebrista a la Llista Representativa del Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat segons la UNESCO. Durant el programa, apunta el president de la FCP, també s'ha començat a parlar sobre l'organització del 22è Congrès Internacional, que se celebrarà a Sevilla l'any 2023 coincidint amb el 800è aniversari de la creació del primer pessebre, elaborat per Sant Francesc d'Assís.

La delegació catalana a Aachen també ha comptat amb la presència del president de la Federació Española de Belenistas Carles Tarragó, i de Josep Maria Porta i Augstí Térmens, president i vicepresident de l'Associació de Pessebristes de Barcelona respectivament. Ha estat un viatge especialment emotiu per Térmens, que ha rebut la Medalla UnFoePrae 2020 en reconeixement a una trajectòria pessebrista que s'ha dilatat durant gairebé 70 anys.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article