Notícia

Capellades celebrarà el 30 de maig l’InCulCAT, la 1a festa infantil de la cultura popular

Obertes les inscripcions fins al 20 de febrer

Festes i festivals
Festa de la Fil·loxera infantil de Sant Sadurní d'Anoia.
Festa de la Fil·loxera infantil de Sant Sadurní d'Anoia.

Seguint l’èxit de models com el Sónarkids, el MinGrec o la Minimúsica dins al Primavera Sound, neix l’InCulCAT, el primer festival de la cultura popular, organitzat per Adifolk. Segons el seu president, Ivan Besora, serà una jornada amb actuacions i espectacles de tots els àmbits folklòrics –des de diables i bestiari fins a castellers o ball de bastons– i a la vegada amb tallers i activitats que convidaran als més menuts a viure “en la pròpia pell” la cultura popular. L’objectiu és que els infants que ja participen en entitats puguin mostrar i compartir les activitats que hi fan i engrescar-hi a aquells que no ho coneixen.

Posar-se sota un gegant i desfilar en un cercavila, aprendre a ballar una sardana i sentir l’emoció de construir un castell des de dintre. Són algunes de les experiències de què podran gaudir els nens i nenes que visitin el primer l’InCulCAT, que se celebrarà el darrer dissabte de maig a Capellades, a l’Anoia. El format de la festa combinarà aquesta vessant lúdica amb una part festiva, amb actuacions, espectacles i cercaviles, oberta a tots els grups infantils de Catalunya, “per tal que aquests siguin no només espectadors sinó els protagonistes”.

Inscripcions fins al 20 de febrer

Per participar al festival, els grups han de realitzar la inscripció corresponent a través del formulari online de la web d’Adifolk. En la selecció dels grups, el jurat tindrà en compte criteris com la representació de totes les demarcacions territorials i dels diferents àmbits de la cultura popular, la qualitat artística, l’acompanyament musical en directe i la predisposició a col·laborar en les diferents activitats de la jornada. Els grups hauran d’anar acompanyats pel seu monitor o monitora corresponent i tindran prioritat les seccions infantils formats per nens i nenes de 6 a 12 anys.

Descarregueu-vos les bases completes de participació en aquest enllaç.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article