Notícia

Alcanar i Amposta celebren Santa Cecília amb un cap de setmana de música i activitats

La Lira Ampostina i la Banda Juvenil de l'EMMA organitzen concerts coincidint amb la celebració de la patrona de la música.

Societats musicals
El pianista Kiev Portella serà un dels protagonistes del Concert de solistes a la Lira Ampostina
El pianista Kiev Portella serà un dels protagonistes del Concert de solistes a la Lira Ampostina

Aquest cap de setmana, les poblacions d’Alcanar i Amposta, al Montsià, s’ompliran de música per celebrar la festivitat de la patrona dels músics. Divendres 22, la Societat Musical La Lira Ampostina dedicarà el concert de Santa Cecília als solistes. A Alcanar, el tradicional concert serà dissabte 23, a càrrec de la Banda Municipal de Música de la localitat i la Banda Juvenil de l’EMMA. Aquests seran els actes centrals d’un cap de setmana amb nombroses activitats lúdiques, esportives i festives per a tots els públics.

Concert de Solistes a La Lira Ampostina

A la capital del Montsià, la Societat Musical La Lira Ampostina encetarà els actes de Santa Cecília amb el tradicional concert a l’auditori de l’entitat (22.30 hores), que dirigirà Octavi Ruiz. Serà un concert on els solistes tindran un paper protagonista: el quartet de trompes en l’obertura-pasdoble Rodrigo el trompa de Ferrer Ferran i en el Concert per a 4 trompes de C. Heinrich Hübler, i el pianista Kiev Portella en el Concert número 2 per a piano. El programa es completarà amb l’Òpera dels tres rals, de Kurt Weill i arranjada pel mestre Ventas (per celebrar l'anivesari del seu naixement) i l’himne de La Lira Ampostina, amb la participació dels alumnes de l'Escola i Centre de grau professional, i del cor de La Lira Ampostina.

La celebració continuarà tot el cap de setmana amb diverses activitats com un partit de futbol amistós entre músics de les dues entitats musicals d'Amposta, La Fila i La Lira, una cercavila i la tradicional missa. Consulta el programa aquí.

Santa Cecília a Alcanar

A Alcanar, el concert de Santa Cecília serà dissabte 23 de novembre (19 hores) al Centre Cívic. La Banda Municipal i la Banda Juvenil de l’Escola Municipal de Música d’Alcanar (l’EMMA) interpretaran peces de compositors diversos –d’Strauss, Jef Pendrers, Josep Serrano o Queen– i els cantaires de l’EMMA oferiran l’Himne de Santa Cecília. 

Aquest serà l’acte principal dintre de la tradicional celebració de la patrona, que s’estendrà a tot el cap de setmana, amb cercaviles amb els músics, diana musical pels carrers diumenge al matí, i nombroses activitats lúdiques, esportives i festives completaran un cap de setmana molt especial d’intensa convivència intergeneracional. Més informació en aquest enllaç

Trobada Nacional de Bandes de Música

Aquest cap de setmana,  Terrassa ha acollit la 38a Trobada de Bandes de Música de Catalunya. A la jornada, que va reunir prop d'un miler de músics d'arreu del país, el públic egarenc va poder gaudir de set concerts simultanis a diferents espais de la localitat, d’un cercavila pels carrer i d’un concert amb l’Agrupació Musical Sant Josep i de Banda de Terrassa.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article