Notícia

La Colla Mare Nostrum revalida el títol de campiona de Catalunya de sardanes

La colla barcelonina aconsegueix el títol al concurs celebrat diumenge a Balaguer

Sardanes
La colla Mare Nostrum, protagonista de la gran cita sardanista
La colla Mare Nostrum, protagonista de la gran cita sardanista

La colla Mare Nostrum, del grup sardanista Xaloc de Barcelona, ha certificat el títol de campiona de Catalunya de la categoria gran o absoluta, a la final celebrada aquest passat diumenge 10 de novembre a Balaguer. Es tracta del seu 8è títol de la seva història, un assoliment que la consolida com una de les millors colles de sardana de competició.

La Mare Nostrum va arribar a la cita de Balaguer, la darrera prova del campionat de Catalunya, amb el títol ja assegurat, després d’haver fet un ple als concursos de la competició: 8 victòries de 8. Tot i així, els sardanistes van voler demostrar perquè són la colla número 1 i van aconseguir la primera posició en les tres sardanes puntuables de la prova. Potser hi va mancar emoció, però el públic va poder gaudir d’un espectacle de gran nivell.

D’aquesta manera, la colla barcelonina s’ha acabat imposant en el campionat a Violetes del Bosc, també de Barcelona, i a Mans Amigues, de Cassà, que han quedat en segona i tercera posicions, respectivament, però molt igualades. El campionat ha comptat també amb la participació de les colles Dolç Infern, de Lleida (que es va proclamar en el mateixa jornada guanyadora del Campionat de la Terra Ferma); Mirant al Cel, de Sabadell, i Riallera, de Vic.

La gran cita sardanista va aplegar a la plaça Mercadal de la capital de La Noguera una trentena de colles i prop de mig miler de dansaires d’arreu de Catalunya, acompanyats pels músics de la Cobla de l’Orquestra Maravella.

7 títols en els 10 últims anys

Fundada l’any 1976, la colla Mare Nostrum, que forma part del Grup Sardanista Xaloc, ha guanyat 7 dels últims 10 campionats, cosa que la situa com la millor del millor que es pot veure en l'àmbit sardanista de competició. La passada setmana, la colla va actuar a l’acte de lliurament dels III Premis Antoni Carné de l’Associacionisme Cultural Català, celebrats a l’Ateneu Barcelonès i organitzats per l’Ens.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article