Notícia

La revista ‘Plecs d’Història Local’ obre una nova etapa

El suplement d’història local de la revista ‘L’Avenç’, ‘Plecs d’Història Local’, arriba aquest mes al número 175 havent-se convertit en un referent imprescindible en aquest àmbit de la historiografia

Reflexió

De periodicitat trimestral, publica articles originals de recerca i reflexió sobre història local i comarcal i en divulga la producció editorial i les activitats en l’àmbit territorial de les terres de parla catalana. Va néixer el 1986 fruit de la col·laboració entre la revista L’Avenç i la Diputació de Barcelona amb l'objectiu de promoure la recerca i la divulgació de la història local, i des del 2007 es publiquen amb la direcció i el suport de l'Institut Ramon Muntaner i la Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana, i s'envien als subscriptors de la revista.

Per celebrar els 175 números, el Museu d’Història de Catalunya acollirà un acte aquest dimecres 13 de novembre a les 18.30h, en què es donaran a conèixer també els detalls de la nova etapa que enceta aquesta capçalera. Es farà una reestructuració completa i una ampliació del nombre de pàgines per dotar de més continguts i força la publicació. Ho explicaran el director de L’Avenç; Josep M. Muñoz, el codirector del suplement, Ramon Arnabat, i Josep Santesmases, codirector del suplement, president de la CCEPC i vicepresident de l’Institut Ramon Muntaner. Seguidament hi haurà una taula rodona centrada en el tema “la necessitat de ser locals, també des de la història”, amb la participació de Jesús Mestre, exdirector de Plecs; Andreu Ginés (FEDINES i CCEPC), Sebastià Serra (UIB), Teresa Reyes (Diputació de Barcelona) i David Cao (UB i Patronat d’Estudis Osonencs), amb moderació de M. Carme Jiménez (IRMU).

Plecs d’Història Local ha comptat amb la col·laboració d’un ampli i actiu consell assessor d’especialistes pluridisciplinars, amb una notable representació territorial, i amb el suport econòmic de les quatre diputacions catalanes, la Generalitat de Catalunya, la Fundació Mútua Catalana i la Fundació Josep Irla. “La implicació de tots ells i el balanç positiu d’aquests darrers anys ens anima a fer un pas endavant i a obrir, a partir del número 175, una nova etapa amb modificacions en el disseny i l’estructura de la publicació i una ampliació de les seves pàgines”, expliquen des de la revista.

 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article