Notícia

Nova Tinguda Blanca dedicada al dret a una mort digna

En parlarà la doctora Glòria Cantarell, membre de la Junta Directiva de l'Associació Dret a Morir Dignament

Reflexió
L'eutanàsia activa segueix estant penalitzada a l'Estat espanyol
L'eutanàsia activa segueix estant penalitzada a l'Estat espanyol

Com més controvertida és una problemàtica, més important és parlar-ne amb honradesa i rigor. En la Tinguda Blanca La mort digna, que tindrà lloc dilluns 18 de novembre (19:30h) a la seu del Gran Orient de Catalunya (C./ Mallorca 125, baixos), Glòria Cantarell ajudarà a aclarir conceptes -suïcidi, eutanàsia, o altres menys estesos com adequació de l'esforç terapèutic- sovint utilitzats amb no prou precisió.

Cantarell és doctora especialista en Medicina del Treball per la Universitat de Barcelona i en Medicina Interna per la Universitat Autònoma de Barcelona. En l'àmbit no acadèmic, atresora 40 anys d'experiència professional, en els quals ha exercit com a metge de família i membre de la Corporació Sanitària del Parc Tauli de Sabadell, coordinadora d'un equip disciplinari per l'assistència de pacients amb ELA (Esclerosi Lateral Amiotròfia), a més de ser la cofundadora de l'empresa Equip Privat d'Atenció Pal·liativa.

La conferència de Cantarell servirà per a conèixer quins drets tenim com a pacients i com els podem defensar legalment a través del Document de Voluntats Anticipades o el Pla de Voluntats Anticipades. La coordinadora del grup de salut de l'Associació Dret a Morir Dignament (DMD-CAT) explicarà els drets que encara manquen en la normativa del Parlament de Catalunya i del Congrés de Diputats espanyol.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article