Notícia
El calendari de l'apicultor s'incorpora com a novetat al 'Calendari l'Ermità 2020'
L'almanac, publicat per Edicions Morera, pretén ser una guia de cultura popular i tradicional per tot l’any
Patrimoni ImmaterialPeriodista - Equip de Comunicació de l'ENS
Un any més arriba la nova edició del Calendari l’Ermità 2020, una de les publicacions més veteranes de Catalunya que compta amb més de 140 anys d'història. Aquest tradicional calendari de pagès, presentat per edicions Morera, recull tota mena d'efemèrides, eclipsis, fires i festes majors, consells pel conreu de l’hort i el jardí, dites, refranys i molt més. Com a novetat, aquest any l'almanac inclou "El Calendari de l’apicultor", dedicat a tota aquella gent interessada en la vida de les abelles i la producció de la mel.
"El Calendari de l'apicultor" ja és una realitat dins del Calendari l'Ermità. Edicions Morera ha inclòs com a novetat aquesta publicació, que pretén ser d'interès per a tota aquella aficionada o encuriosida en l'ofici de l'apicultura. Els orígens del Calendari l'Ermità es remunten al segle XIX, quan Joan Baptista Morera publica el Calendario el Ermitaño de los Pirineos por el astrólogo Fray Ramon el 1876. Des d’aquell any, la publicació del calendari s’ha dut a terme de forma ininterrompuda pels familiars de Joan Baptista Morera, esdevenint un dels almanacs més antics que s'editen a Catalunya.
Altres seccions destacades del calendari són "El racó de rumiar", un espai escrit per Marcel·lí Virgili, col·laborador habitual del programa radiofònic "Versió Rac1", on es parla d’antics costums i tradicions catalanes. També és de gran interès el "Calendari de l’Hortolà", on el caputxí Fra Valentí Serra presenta consells pràctics i ecològics pel bon conreu i aprofitament dels horts.
Pels més petits, el Calendari l'Ermità inclou una versió infantil de forma gratuïta amb il·lustracions de Xavi Malet. Algunes de les curiositats que s'hi poden trobar són les festes i tradicions més assenyalades de Catalunya, i observacions sobre fenòmens astronòmics.
No hi ha cap comentari
Comenta aquest article
Informa sobre aquest comentari
Atenció: com la majoria de webs, utilitzem cookies (galetes), tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística de la vostra navegació i oferir-vos un servei personalitzat. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús. Més informació
Associacionisme Bestiari i Imatgeria Cant coral Castells i Falcons Catifaires Diables i dimonis Esbarts dansaires Festes i festivals Gegants Joc Tradicional Música tradicional Pastorets Patrimoni Immaterial Pessebristes Puntaires Sardanes Societats musicals Teatre Trabucaires Tres tombs Reflexió
Segueix-nos
Connecta amb nosaltres