Notícia

Jacint Torrents i Joaquim Sañé presenten el llibre ‘Pa de flequer. La cultura d’un aliment bàsic’, al Centre Cultural La Violeta de Barcelona

L’acte serà dimarts 12 de novembre a les 19 hores, i també tindrà lloc la xerrada ‘El perquè del bon pa. Història, present i futur d’un aliment bàsic’

Patrimoni Immaterial

Periodista - Equip de Comunicació de l'ENS

Per què la forma del pa és rodona? Quines eren les virtuts protectores del pa? Aquestes són algunes de les qüestions que es plantegen l’antropòleg Jacint Torrents i el forner Joaquim Sañé al llibre Pa de flequer. La cultura d’un aliment bàsic.

L’obra, editada per Edicions Morera, recull textos recuperats del folklorista Joan Amades (1890-1959) i relata les tradicions i els costums que han envoltat el pa al llarg dels segles, destacant la importància que se li ha atorgat com a un aliment sagrat i de culte. Pa de flequer també tracta temes com les feines del conreu del blat, els oficis de flequer i forner, i les festes i tradicions lligades al pa.

Més tard també tindrà lloc la xerrada ‘El perquè del bon pa. Història, present i futur d’un aliment bàsic’, que comptarà amb la participació del flequer Jordi Morera i amb el suport del Gremi de Flequers de la Província de Barcelona i d’Edicions Morera. Al final de l’acte s’oferirà un tast de diversos tipus de pans i de ratafia de l’Ermità.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article