Notícia

Els III Premis Antoni Carné se celebraran dimecres 6 de novembre

El clown, presentador i guionista Ferran Aixalà conduirà l’acte de lliurament

Associacionisme
La Comisió del Tonis de Tadell i Associació Alzinar de la Roca, guanyadors a la categoria Entitat de l'edició anterior
La Comisió del Tonis de Tadell i Associació Alzinar de la Roca, guanyadors a la categoria Entitat de l'edició anterior

Esbarts, sardanistes, geganters, colles de diables i d’imatgeria festiva i moltes més entitats de cultura popular catalana es trobaran dimecres 6 de novembre (a les 19.30 hores) a l’Ateneu Barcelonès per l’acte de lliurament dels III Premis Antoni Carné. L’esdeveniment vol ser una festa de l’associacionisme cultural català i un homenatge a les persones i entitats que treballen per enfortir i promocionar la cultura popular.  

L’acte s’havia de celebrar el passat d’octubre i es va ajornar degut el context polític i en desacord amb la sentència emesa pel Tribunal Suprem contra membres del govern de la Generalitat de Catalunya i activistes civils, i en solidaritat amb els condemnats i les seves famílies.  

El clown i guionista Ferran Aixalà serà el presentador de l’acte de lliurament d’aquest premis organitzats per l’Ens de l’Associacionisme Cultural Català. Durant la gala es donaran a conèixer les candidatures guanyadores en 6 categories: Persona, Entitat, Programa, Activitat, Iniciativa Innovadora i Mitjà de Comunicació. La categoria d’Iniciativa Innovadora s’estrena en aquesta edició per premiar les noves pràctiques, ja sigui en l'àmbit festiu com en l’organitzatiu, i amb l’objectiu de remarcar el caràcter viu i sempre en transformació de la cultura popular.

També con a novetat d’aquest any, a la gala es reconeixeran no només als guanyadors sinó també als finalistes a cada categories. Segons senyala la presidenta de l’Ens, Rosa Maria Provencio, els premis volen “fer visible la tasca diària de tantes i tantes persones que participen i treballen, moltes vegades de forma anònima i voluntària, a favor de la cultura popular i també ser un estímul per a totes les entitats”.

L’associació mereixedora del Premi BBVA a l’Entitat de l’Associacionisme Cultural Català rebrà una recompensa de 3.000 euros, mentre que les candidatures guanyadores dels Premis Previsora General al Programa, Premi Arç Cooperativa a l’Activitat i Premi a la Iniciativa Innovadora seran premiades amb 1.000 euros.

L’acte comptarà amb diverses mostres de cultura popular: les actuacions de la Banda FCSM&Symphocat –formada especialment per a l’ocasió amb músics de la Federació Catalana de Societats Musicals i l’Associació Symphocat de Sant Andreu del Palomar–, i de la colla de sardana esportiva Mare Nostrum.

Premis en homenatge a Antoni Carné

Creats l’any 2017, els Premis Antoni Carné de l’Associacionisme Cultural porten el nom d’Antoni Carné i Parramon, fundador i primer president de l’Ens, que va dedicar els seus esforços a dotar al moviment associatiu de prestigi i reconeixement social.

 

L'Ens de l'Associacionisme Cultural Català desitja agrair la participació de totes les entitats i particulars en els III Premis Antoni Carné de lAssociacionisme Cultural Català

Així mateix, vol agrair la implicació activa de la Fundació Antigues Caixes Catalanes i BBVA en l’organització daquest certamen i en el foment de la cultura popular catalana.

Finalment, desitja mostrar el seu agraïment a totes les institucions i empreses que col·laboren en la seva organització: Previsora General, Arç Cooperativa,  el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i Ajuntament de Barcelona.

 

 

 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article