Notícia

Tres corals, dos concerts, una nació

La Coral Camprodon ha estat convidada a l'Alguer per a participar en un doble concert de cant coral

Cant coral
Recepció institucional de la comitiva catalana a l'Ajuntament de l'Alguer
Recepció institucional de la comitiva catalana a l'Ajuntament de l'Alguer

Des de fa gairebé 35 anys, l'Obra Cultural l'Alguer treballa per a fomentar la catalanitat de la ciutat i estrènyer les relacions amb les altres terres de parla catalana. En aquest empeny, les col·laboracions entre els col·lectius de cultura popular han estat una potent eina de germanor.

L'última mostra s'ha viscut aquesta setmana, amb l'organització d'un doble de concert de cant coral. Les actuacions, celebrades el 20 i 21 d'octubre a les esglésies de Sant Miquel de l'Àlguer i de Sant Biaggio de Sennori respectivament, han comptat amb la participació del Cor Feminil de l'Associació Musical Lo Frontuni de l'Alguer, el cor Feminil de l'entitat Cor Polifònic Ciutat de Sennori, i la Coral Camprodon. La direcció artística dels concerts va recaure en Francesco Scognamillo, també director de la coral la Frontuni.

Dissabte 19, la comitiva principatina va ser rebuda a l'Ajuntament de l'Alguer per Mario Conoci, síndic de l'Alguer, el síndic històric de la ciutat i diputat al parlament de Sardenya Carlo Sechi, reconegut amb la Creu Sant Jordi per la seva defensa de la llengua algueresa, i el representant del govern de la Generalitat a l'Alguer, Gustau Navarro. L'acte es va cloure amb el Cant dels Segadors, després del qual es va fer una segona recepció a la seu de l'Obra Cultural l'Alguer.

Aprofitant l'estada a l'illa sarda, la coral Camprodon també ha tingut l'oportunitat de reunir-se amb Pasqual Mel·lai, històric activista alguerès conegut per ser el fundador de l'escola d'alguerès, tan important en la preservació de la llengua, i també per atresorar un valuós arxiu format per més de 4.000 documents sobre la història de la ciutat.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article