Notícia

Solsona, capital del pubillatge de Catalunya

L'Elecció del Pubilla i l'Hereu de Catalunya comptarà amb la presència de més de mil persones.

Patrimoni Immaterial
Solsona celebrarà el 50è aniversari del seu pubillatge.
Solsona celebrarà el 50è aniversari del seu pubillatge.

Solsona acollirà aquest cap de setmana l'Elecció de la Pubilla i Hereu de Catalunya. Serà un esdeveniment especial per Solsona, ciutat que acull el programa organitzat pel Foment de les Tradicions Catalanes. Les raons no escassegen: coincidint amb el 50è del primer pubillatge solsoní (1969), la cita se celebrarà per primera vegada des de fa molts anys en un municipi de la demarcació lleidatana. Ocasió immillorable, a més, per a retre un reconeixement als solsonins Laura Algué i Albert Colell, que durant el darrer any han ostentat el títol de Pubilla i Hereu de Catalunya.

La trobada començarà divendres 25 (18:00h) amb la rebuda del Pubillatge a la Sala Polivalent de Solsona, on també es procedirà a fer un comiat informal de la pubilla, l'hereu, i les dames i fadrins de Catalunya. L'endemà, dissabte 26, és el dia escollit perquè el jurat faci exàmens als joves que opten a la proclamació. A mitja tarda, la plaça de Sant Roc presenciarà la inauguració d'una escultura dedicada al pubillatge nacional (17:00h), després de la qual se celebrarà un sopar de comiat dels títols nacionals 2018 a la Sala Polivalent (21:00h).

Caldrà esperar fins diumenge 27, concretament a les 12 del migdia a la plaça del Camp, per a conèixer els candidats que els hi prendran el relleu. Abans, com a preludi d'aquest moment, sens dubte el més esperat del cap de setmana, tot el pubillatge -tan els candidats com aquells que no ho són- participarà d'una cercavila (11:00h) que iniciarà el seu recorregut des la Sala Polivalent. Aquest serà també l'escenari del dinar de cloenda que posarà el punt final al programa.

Podeu confirmar la vostra inscripció a la cercavila clicant en aquest enllaç.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article