Notícia

Cultura edita una antologia de partitures corals catalanes

La recopilació inclou cançons populars harmonitzades, música religiosa i obres d'autor

Cant coral
Portada de l'antologia publicada pel Departament de Cultura
Portada de l'antologia publicada pel Departament de Cultura

El Departament de Cultura de la Generalitat ha editat un nou recull de partitures corals catalanes que inclou des de l'històric Llibre Vermell de Montserrat- a Catalunya, el cant coral s’inicia amb els cors de Clavé a mitjans del segle XIX, i el 1891 es crea l’Orfeó Català- fins a obres de compositors contemporanis.

El llibre, titulat 'Antologia de la música coral a Catalunya', conté una mostra representativa del patrimoni musical català, amb composicions de diferents gèneres, cançons populars harmonitzades, música religiosa i obres d'autor que en el seu conjunt passaran a formar part de la literatura coral catalana al servei dels directors i les corals de tot el món.

La presentació del nou volum s’ha fet en el marc de la final del concurs de cors no professionals Let the Peoples Sing, que ha tingut lloc els dies 12 i 13 d’octubre al Palau de la Música Catalana. De fet, Antologia de Música coral a catalunya inclou la publicació de l’himne “Let the peoples sing”, que el compositor Marc Timon ha compost perquè s’estreni en aquest concurs. Let the Peoples Sing va ser creat per la BBC l'any 1961, només per a cors britànics. L’any 1966, la Unió Europea de Radiodifusió en va prendre el relleu i el concurs va assolir una dimensió internacional.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article