Notícia

El joc, baula d’unió de l’educació al llarg de la història

El II Congrés Internacional de Jocs en la Història està organitzat per la Universitat Jaume I, l'Institut Ramon Muntaner i l'Associació Cultural La Tella

Joc Tradicional
El II Congrés Internacional de Jocs en la Història se celebrarà a Castelló el 8 i 9 de novembre
El II Congrés Internacional de Jocs en la Història se celebrarà a Castelló el 8 i 9 de novembre

La necessitat del joc és una de les manifestacions més habituals en l'ésser humà des del seu naixement. Abans fins i tot de caminar, el tendeix a buscar jocs rudimentaris que li produeixen una sensació de benestar. El joc és un component bàsic de la naturalesa humana, i com a tal, ha estat present en el món des de les societats més primitives, i ha anat evolucionant d’acord amb els canvis socials, culturals i morals de les societats.

En aquest context, el II Congrés Internacional de Jocs en la Història, que tindrà lloc a Castelló els dies 8 i 9 de novembre, es tractarà el joc en el temps lliure i l’escola com a eina pedagògica en totes les seves vessants i des de diferents perspectives i disciplines.. Organitzat per la Universitat Jaume I, l’Institut Ramon Muntaner i l’Associació Cultural La Tella, tractarà diversos àmbits des del punt de vista acadèmic: Diversitat cultural i interculturalitat a través de les manifestacions lúdiques; didàctica i pedagogia del joc i de les manifestacions lúdico-esportives de caràcter tradicional; el joc com a element inclusiu i terapèutic; el joc com a eina educativa en el temps lliure; les manifestacions lúdico-esportives de caràcter tradicional i el joc de taula i tauler a l'educació infantil, primària i secundària i, finalment, el joc al llarg de la història i com a patrimoni cultural immaterial.

El congrés té com a objectius comparar manifestacions lúdiques i presentar i intercanviar experiències de diferents regions i en diferents àmbits del joc com el d’oci, l’educatiu i la festa tradicional; valorar la importància del joc com un element inclusiu i imprescindible per al desenvolupament de la salut física i mental de la persona, entre altres.

I com a complement a les ponències acadèmiques, el 10 de novembre, la vila de Sant Mateu acollirà una part més pràctica i lúdica amb el Festival Maestrat Games. En aquest cas, entitats i participants d’arreu dels Països Catalans coordinaran jocs i tallers de birles i de pilota valenciana entre altres.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article