Notícia

Obertes les inscripcions al curs 2019-20 de la Universitat Popular de Caldes de Montbui

El Centre Ateneu, Democràtic i Progressista també ha fet pública la convocatòria del 32è concurs de teatre amateur Taca'm

Associacionisme
Un dels cursos de la Universitat Popular de Caldes de Montbui tractarà sobre història contemporània
Un dels cursos de la Universitat Popular de Caldes de Montbui tractarà sobre història contemporània

Segons dades de l'Observatori del Sistema Univeritari (OSU), les taxes que ha de pagar cada alumnat per accedir als estudis superiors han augmentat espectacularment en la darrera dècada. Un augment del 65% -dels 1.278€ (2008) als 2.113€ (2017)- que s'ha traduït en una reducció del 5% de la població de 18 anys que es matricula a la Universitat.

La Universitat Popular de Caldes de Montbui (UPCM), impulsada a principis del 2018 pel Centre Ateneu, Democràtic i Progressista del municipi vallesà, s'ha de presentar en aquest context. L'experiència calderina s'emmiralla en les universitats populars sorgides a l'Europa de principis del segle XX. A diferència de llavors, l'ensenyament oficial garanteix uns coneixements d'instrucció bàsics a la immensa majoria de la població. Tanmateix, tal com demostren les dades de l'OSU, existeix una creixent capa social que no pot accedir als estudis avançats per motius socioeconòmics.

Per les limitacions òbvies que té qualsevol entitat sense afany de lucre, la UPCM no pot cursar estudis especialitzats sobre cap disciplina científica. És absurd, en aquest sentit, comparar-la o intentar equiparar-la amb un centre universitari homologat. El seu valor afegit resideix en la capacitat per oferir una proposta humanística transversal a uns preus assumibles per a qualsevol persona. La inscripció al curs 2019-2020 contempla les següents assignatures: Dansa Lliure, Introducció a l'Arqueologia, Història del Món Contemporani, Història Medieval II, El fenomen de la ràdio local a Catalunya, Història de la Dona. Les Invisibles I, i Introducció a la Comunicació Intercultural.

 

Oberta la convocatòria al 32è del Taca'm

Fins al 30 de novembre, tots els elencs de Catalunya poden presentar la seva candidatura per a participar en la 32a edició del Taca'm, tal com és conegut el Concurs de Teatre Amateur de Caldes de Montbui. Per a formalitzar la candidatura, les bases estableixen que s'ha d'enviar una gravació de la representació teatral, juntament amb la fitxa d'inscripció, a l'adreça del Centre Ateneu, Democràtic i Progressista.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article