Notícia

El folklore, protagonista de la 68a Fira del Llibre d'Ocasió

Entre el 20 i 6 d'octubre s'hi podrà visitar l'exposició 'Les publicacions del folklore a Catalunya'.

Exposicions
Joan Vila va publicar Les Rondalles Catalanes l’any 1919
Joan Vila va publicar Les Rondalles Catalanes l’any 1919

Entre el 20 de setembre i el 6 d'octubre, el folklore serà l'eix temàtic de la 68a Fira del Llibre d'Ocasió Antic i Modern. El Gremi de Llibreters de Catalunya hi ha confirmat la presència de 35 expositors, que s'ubicaran  al passeig de Gràcia, entre Plaça Catalunya i el carrer Consell de Cent. Durant la inauguració de la Fira, divendres 20 de setembre (11:00h), l'Esbart Català de Dansaires interpretarà tres danses populars de curta durada.

Montserrat Garrich és la comissària de l'exposició 'Les publicacions del folklore a Catalunya', que podrà veure's durant la Fira a la cantonada a l'alçada de la Gran Via de les Corts Catalanes. En declaracions a Tornaveu, Garrich revela que l'objectiu de la retrospectiva és "demostrar la quantitat de publicacions que es van editar a Catalunya a cavall dels segles XIX i XX". Amb aquest objectiu, la mostra es dividirà en tres grans compartiments: una secció dedicada a Joan Amades, Aureli Capmany i Ramon Violant, que gaudiran d'una vitrina personalitzada; un apartat dividit per àmbits temàtics, on també es podran veure les obres d'altres folkloristes; i finalment, un espai per exposar llibres molt singular, de gran format, que molt rarament poden trobar-se a les llibreries catalanes.

Garrich també serà la protagonista de la conferència 'Aureli Capmany i les publicacions de folklore a Catalunya', prevista el 3 d'octubre (19:00h) a l'espai de l'exposició. La mestra i vocal de l'Esbart Català de Dansaires ha estat la comissària de l'Any Aureli Capmany, que durant l'any 2018 ha reivindicat uns dels personatges que més van contribuir a l'estudi i divulgació dels costums i tradicions catalanes.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article