Notícia

Música i dansa tradicional de luxe al Berguedà Folk

A més de concerts i espectacles de pagament, s’han programat una desena d’activitats gratuïtes

Música tradicional

Entre els dies 13 i 15 de setembre, la colònia industrial Cal Pons de Puig-reig, un espai declarat bé d’interès cultural, acollirà l’onzena edició del Festival de música i dansa tradicional Berguedà, el Berguedà Folk, amb desenes d’activitats gratuïtes i un cartell musical de luxe. Nascut amb l’objectiu de promoure la dansa tradicional i popular catalana i d'arreu, i integrar, en una mateixa festivitat, persones de diferents generacions al voltant d'un eix comú, la música, el Berguedà Folk s’ha consolidat com un espai d’intercanvi de coneixements sobre la dansa tradicional de diferents regions del món, sobretot d'Europa. I ha aconseguit equiparar la música tradicional i la pràctica de la dansa tradicional al nivell d'altres tipologies de dansa o estil musical.

En el cartell d’enguany hi destaquen ofertes com el viatge musical entre tradició heretada i imaginada que proposa Laüsa [la-ü-zo], un testimoni viu que recorda que els pobles s’han anat trobant en una terra d’acollida i que les músiques s’han anat barrejant. Els instruments són tradicionals; el so, actual: Laüsa beu d’influències en el Folk, el Pop, el Rock, i de vegades flirteja amb colors mediterranis o africans, però es manté sempre fidel al ball gascó.

També hi serà el grup Clau de Lluna, que celebra enguany trenta anys de trajectòria en el món de la música i la dansa popular i tradicional al nostre país. Amb ‘XXX’ ens proposen “gaudir intensament de la vida amb la música i la dansa”. Al cartell s’hi suma Ciac Boum, que proposa un Bal de Pays amb repertori essencialment de Poitou (centre-oest de França) i de composicions pròpies. I també hi serà Cor de Carxofa, una associació de foment del glosat que treballa per la recuperació, la promoció i la difusió del glosat en català, entès com a gènere poètic i musical que consisteix a improvisar versos sobre una determinada melodia.

Consulteu tota la programació i els preus en aquest enllaç.

Però més enllà dels concerts de pagament o de franc, el festival ofereix diverses activitats gratuïtes per atraure un públic més variat i donar a conèixer el folk d’una forma divertida. És per això que s’han programat tallers de diverses danses, com el ball de bot, danses valencianes, ball tradicional gallec, cançons per ballar o dansa catalana. També un taller de folk per gaudir en família, un ball d’espelmes i també un taller de percussió africana, un d’acordió diacònic i un taller de glossa. I no hi podia faltar la gastronomia, amb una paella col·lectiva i una sobretaula amb el cor de Carxofa.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article