Notícia

'Ordint la trama', l'exposició que recorda la participació catalana a l'Smithsonian Folklife Festival

La retrospectiva pot visitar-se fins al 9 de desembre en itinerància, i també virtualment

Exposicions
Actuació de L'Arpella del Barri Gòtic i el Drac de l'Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya a Washington
Actuació de L'Arpella del Barri Gòtic i el Drac de l'Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya a Washington

La participació de Catalunya com a cultura convidada a l'Smithsonian Folklife Festival 2018, celebrat entre el 27 de juny i el 8 de juliol a Washington, va ser un esdeveniment de primera magnitud. Més de 700.000 visitants van apropar-se al National Mall de la capital estatunidenca per a conèixer la riquesa del patrimoni cultural immaterial català.

Un any més tard, l'exposició "Ordint la trama" vol recordar l'experiència dels 451 participants catalans -representants de tota mena de col·lectius: imatgeria festiva, música i dansa d'arrel, castellers, artesania, catifaires, festes tradicionals, entre d'altres- que hi van participar. Meritxell Martín és la comissària d'aquesta retrospectiva organitzada pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i l'Institut Ramon Muntaner.

L'exposició pot veure's a la Biblioteca Jordi Rubió de Sant Boi de Llobregat fins al 29 d'agost. A continuació farà itinerància a la Biblioteca municipal de Sant Quirze del Vallès entre el 9 de setembre i el 3 d'octubre, a la Biblioteca Pare Ignasi Casanovas de Santpedor entre el 14 d'octubre i el 7 de novembre, i finalment a la Biblioteca Joan Coromines d'El Masnou entre el 18 de novembre i el 9 de desembre.

També podeu consultar l'exposició telemàticament en aquest enllaç.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article