Notícia

Santa Coloma de Queralt organitza un programa casteller per a celebrar el 20è aniversari del bronzejat d'El Carro Gros

Els Tirallongues de Manresa i els Moixiganguers d'Igualada, protagonistes de la Diada Castellera (17 d'agost).

Castells i Falcons
Des de 1999 poden contmeplar el Carro Gros a la Rambla Nova de Tarragona
Des de 1999 poden contmeplar el Carro Gros a la Rambla Nova de Tarragona

El 8 d'agost de 1993 va ser una data molt emotiva pel col·lectiu casteller. Mesos d'intens treball i grans expectatives culminaven amb la presentació, a Santa Coloma de Queralt, de l'escultura El Carro Gros. Setze colles van citar-se al municipi segarrenc per assistir a la presentació de l'obra de Francesc Anglès. L'ocasió s'ho mereixia: es tractava de la primera peça artística que imitava una construcció castellera a tamany real. No debades, va ser necessària la construcció de 219 persones per al muntatge dels onze metres del conjunt escultòric.

Elaborada originàriament en guix, l'escultura va ser bronzejada l'any 1999, i immediatament transportada a la Rambla Nova de Tarragona, on està ubicada des de fa 20 anys. Per a celebrar aquest aniversari, l'Associació Festes de la Minerva de Santa Coloma de Queralt ha organitzat l'exposició La construcció del Carro Gros, comissariada per l'Associació Cultural Baixa Segarra. La inauguració de la Mostra, dijous 15 d'agost al Palau-Castell dels Comtes de Santa Coloma de Queralt, vindrà precedida per una conferència homònima impartida per Francesc Anglès (19:00h). El creador de l'obra revelarà els secrets del procés creatiu, no mancat de dificultats i complicacions tècniques.

La vessant més festiva de la commemoració es viurà dissabte 17, amb la celebració d'una Diada Castellera a la Plaça de l'Església de Santa Coloma (19:00h) que comptarà amb el concurs de les colles Moixiganguers d'Igualada i Tirallongues de Manresa. Josep Custodi destaca que "són dues formacions amb molt bon estat de forma. "Simbòlicament seria molt potent que poguessim veure un 4 de 8", afegeix el president de l'Associació Festes de la Minerva, en referència a la construcció castellera representada en el Carro Gros.

L'exposició La construcció de carro Gros podrà veure's fins al 20 d'agost a la Sala d'Arcs del Castell de Santa Coloma de Queralt.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article