Notícia

Andorra la Vella alcollirà el IV Simposi Internacional de Focs Festius de la Medtierrània

Entre el 22 i 24 de novembre es debatrà sobres les simbologies i els rituals del foc festiu

Patrimoni Immaterial
Andorra la Vella alcollirà el IV Simposi Internacional de Focs Festius de la Medtierrània
Andorra la Vella alcollirà el IV Simposi Internacional de Focs Festius de la Medtierrània

Els Països Catalans són terra de foc. Així ve demostrant-ho, des de 2016, l'organització anual del Simposi Internacional de Focs Festius a la Mediterrània. La quarta edició titulada "Les simbologies i els rituals al voltant del foc", tindrà lloc a Andorra la Vella entre el 22 i 24 de novembre.

Organitzat per la Societat Andorrana de Ciències, l'Associació de Fallaires de les Valls d'Andorra, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i l'Institut Ramon Muntaner, el simposi s'estructurarà en tres àmbits de treball: la salvaguarda i reconeixement de les festes del foc, la investigació de les mateixes i un bloc dedicat a la presentació d'entitats, persones i publicacions.

La convocatòria periòdica dels Simposis està permetent acumular un coneixement transversal sobre tots els aspectes relacionats amb les festes del foc. En les trobades a Vic (2016) i Reus (2017) va dissertar-se sobre els cicles festius del solstici d'estiu i hivern respectivament. A Gandia, l'any passat, es va analitzar la importància de la pirotècnia des d'un punt de vista etnològic i artístic. Enguany, la trobada andorrana tractarà sobre la presència del foc en els rituals i els esdeveniments de la vida quotidiana.

Passats gairebé quatre anys de la inscripció de les falles pirinenques a la Llista Representativa del Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat, el Simposi també brindarà una oportunitat per debatre sobre la incidència que ha tingut aquest reconeixement en la preservació i salvaguarda de la festa.

Tots els estudiosos que desitgin presentar una comunicació al IV Simposi Internacional de Focs Festius de la Mediterrània poden presentar la seva sol·licitud fins al 14 d'octubre enviant un correu electrònic a simposifoc@irmu.cat.

 

 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article