Notícia

Primeres passes de la Coordinadora de Memòria Popular

Impulsada per l'associació El Llibre de la Vida, actualment es troba en fase de constitució

Primeres passes de la Coordinadora de Memòria Popular
Primeres passes de la Coordinadora de Memòria Popular

Les 4es Jornades Nacionals de Patrimoni Etnològic, celebrades el novembre de 2018 a la Roca del Vallès, van servir per a comprovar la diversitat d'actors culturals que treballen en la preservació de la memòria popular a Catalunya: acadèmics, centres de recerca local, gestors culturals, arxivers, museòlegs i tècnics de cultura. Un ampli ventalls de perfils professionals i associatius que treballen per a conservar els records col·lectius

Impulsant la Coordinadora de Memòria popular, l'associació terrassenca El Llibre de la Vida desitja crear un espai on conèixer les tasques i projectes de tots els grups i persones interessades en aquest àmbit. La primera reunió de l'entitat, convocada el 8 de maig al per a debatre les passes inicials que ha d'emprendre la naixent federació, va comptar amb representants de l'Institut Ramon Muntaner, la Universitat de Barcelona, el Memorial Democràtic de Catalunya i de múltiples entitats culturals d'arreu de Catalunya.

Reunits al Museu de la Ciència i la Tècnica de Terrassa, tots ells varen reflexionar les característiques que ha de tenir la futura Coordinadora. Així, per avançar en aquest procés, es va constituir una comissió de cinc membres que treballarà per a definir quines pràctiques es poden incloure en el concepte "memòria popular".

Els grups que desitgin formar part de la Coordinadora poden comunicar-ho al correu "cmemoriapopular@gmail.com". Passat l'estiu, tots ells seran convocats en una segona reunió de treball on es decidiran les properes accions a emprendre per a constituir formalment la nova federació.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article