Notícia

En marxa una campanya per fer el primer gegant amb discapacitat intel·lectual de Catalunya

La Fundació Aspasim impulsa aquesta iniciativa a través de la plataforma de micromecenatge Verkami

Gegants

Normag espera convertir-se en el primer gegant català amb discapacitat intel·lectual, i per això la Fundació Aspasim ha engegat, des d’avui fins al 30 de juliol, una campanya per aconseguir el finançament. La construcció del personatge, a càrrec de la mestra gegantera Dolors Sans, es farà amb materials ultralleugers i tindrà un disseny adaptat perquè el puguin portar persones amb discapacitats intel·lectuals i físiques.

Fer visible i normalitzar la discapacitat intel·lectual dins el món de la imatgeria popular catalana i convidar a tothom, sense exclusió, a gaudir de la festa. Aquests són els objectius de la iniciativa impulsada per la fundacio d’atenció a la discapacitat Aspasim, que espera recaptar 15.000€ per portar-la a terme. Si s’aconsegueix aquesta quantitat, durant el mes d’agost es produirà el gegant Normag, que es presentaria en societat el 15 de setembre, en el marc de les festes de La Mercè de Barcelona, incorporant-lo així a la imatgeria de la ciutat.

D’aquesta manera, es promourà la creació d’una colla gegantera inclusiva al barri de Sarrià, que estaria dinamitzada per la Fundació Aspasim i Oratge Associació, entitats especialitzades en l’atenció i la inclusió de persones amb discapacitats.

La campanya, que s’ha posat en marxa en la plataforma online Verkami, vol convidar tothom (persones, entitats, empreses i institucions a participar). Per això, es proposen donacions de 10, 25, 50, 100, 200 i 500 €. Les quantitats més elevades inclouen poder conèixer en primera persona els projectes de la Fundació Aspasim, brodar el nom de la persona o organització a les faldilles del gegant o poder passejar el gegant. Entre les recompenses, també hi ha un clauer fet als tallers ocupacionals de la Fundació Aspasim, un mocador de la colla gegantera o una samarreta amb una il·lustració de Maria Conill.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article