Notícia

El 6è festival de cine compromès Gollut obre la convocatòria

Els participants poden presentar les seves obres fins a principis d'agost

Festivals
Torna el cinema compromès del Festival Gollut de Ribes.
Torna el cinema compromès del Festival Gollut de Ribes.

El festival de cinema compromès sobre la muntanya, el medi ambient i el fotoperiodisme i fonamentat en la cultura popular ja es posa en marxa i ha obert el període d’inscripcions. La mostra de competició se celebrarà del 12 d’octubre al 3 de novembre, però des del mes de setembre fins a finals d’any hi haurà sessions prèvies, sessions especials fora de competició, presentacions al públic i altres activitats. La seu principal tornarà a ser Ribes de Freser, i també hi haurà també projeccions a Barcelona, Girona i altres vuit poblacions catalanes, i a Suïssa.

El Festival Gollut porta cinc anys donant veu i visibilitat a obres reivindicatives i compromeses socialment (amb els refugiats, la igualtat de gènere, els més vulnerables), pel·lícules que  -al igual que els golluts que donen nom al certamen, una comunitat de nans que habitaven a la vall de Ribes i que va ser discriminada i repudiada fins a la seva desaparició a mitjans del segle XX- sovint són ignorades per les sales de cinema i els mitjans més generalistes.

Els autors i cineastes que vulguin participar tenen temps fins al 1 d’agost per presentar les seves obres audiovisuals (fins al 10 d’agost per causes extraordinàries). Ho podran fer de nou en alguna de les cinc seccions a competició: llargmetratge, curtmetratge, medi ambient i muntanya, reportatges de fotoperiodisme social i reportatges de fotografia de medi ambient i muntanya.

Al igual que la passada edició, la seu principal serà a Ribes de Freser, on va néixer el festival, impulsat pel cineclub Amics del Cinema de la Vall de Ribes, però també hi ha confirmades subseus arreu de Catalunya (Barcelona, Girona, Vall de Núria, Queralbs, Planoles, Ripoll, Sant Joan de les Abadesses, Figueres, Cassà de la Selva, Lloret de Mar i Teià); a més, continuarà l’aposta per la internacionalització, participaran els casals catalans de Basilea i Zuric, a Suïssa.

El director del certamen, Joaquim Roqué, explica que l’edició d’enguany estrenarà un nou premi especial a la concòrdia, que serà atorgat a una pel·lícula per un jurat “format per  persones de comunitats diferents (religioses, culturals i ètniques) que en principi semblen estar enfrontades, nosaltres les reunirem” amb l’objectiu de contribuir al diàleg intercultural i interreligiós en el nostre entorn proper.

També com a novetat, el festival es podrà seguir en la plataforma en línia Filmin, on es podran exhibir les obres seleccionades en aquesta edició. I en el mateix canal hi haurà una selecció permanent amb les millors obres de les cinc edicions anteriors.

En aquest enllaç podeu consultar les bases de participació.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article