Notícia

El 18è Festival de Bandes de Música de Catalunya mostrarà a L'Auditori la qualitat i versatilitat de les formacions catalanes

Serà diumenge 7 de juliol, i hi participaran prop de 150 músics de tres bandes del país

Societats musicals
La Banda de la Unió Musical de Tarragona (BUMPT).
La Banda de la Unió Musical de Tarragona (BUMPT).

La Banda de l’Associació Musical Symphocat-Sant Andreu, de Barcelona; l’Agrupació Musical L’Emburgada del Perelló i la BUMT de Tarragona actuaran el proper 7 de juliol en L’Auditori amb motiu del Festival de Bandes de Música, que enguany arriba a la seva 18à edició. El programa combinarà diferents estils i èpoques musicals, des del swing, el jazz fins a sardanes, pasdobles i fanfàrries, passant per peces clàssiques i obres simfòniques, mostrant la transversalitat i versatilitat de la música de Bandes de les formacions catalanes.

Prop de 200 músics pujaran a l’escenari de la sala més gran de L’Auditori, la Pau Casals, en la festa de les bandes catalanes. Organitzat per la Federació Catalana de Societats Musicals, el festival presentarà per aquesta edició l’actuació de tres bandes d’història i estils molt diferents: la Beat Band, de la Associació Musical Symphocat, la formació més jove de Catalunya (creada el 2017), i dues bandes que l’any passat van celebrar el seu 25 aniversari, la de L’Emburgada del Perelló i la de la Unió Musical de Tarragona (BUMT).

La banda barcelonesa, dirigida per Joan Vayreda, obrirà el festival amb peces molt significatives del seu repertori summament variat que combina la música clàssica, tradicional i popular amb el jazz el swing i grans musicals i bandes sonores: des de 'Bohemiam Rapsody' de Freddy Mercury, El Trencanous de Txaikovski fins a 'La noia d’Ipanema' de Antonio Carlos Jobim.

Seguidament, els músics de L’Emburgada del Perelló, sota la batuta de Juan Carlos Julio, interpretarà pasdobles, fanfàrries, obres simfòniques per a banda de música i una sardana. El programa es completarà amb l’actuació de la BUMT, que oferirà una doble proposta, amb els sons de la música més tradicional de les bandes, el pasdoble, i la impressionant simfonia Odissea, del compositor nord-americà Robert W. Smith, una obra inspirada en l’epopeia d’Homer i que destaca pel seu complex i imaginatiu entramat d’efectes de percussió i de vent.

Més informació en aquest enllaç.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article