Notícia

Una trentena d’aplecs i ballades per tot Catalunya celebraran aquest diumenge el Dia Universal de la Sardana

També es ballaran sardanes arreu del món

Sardanes
Una trentena d’aplecs i ballades per tot Catalunya celebraran aquest diumenge el Dia Universal de la sardana
Una trentena d’aplecs i ballades per tot Catalunya celebraran aquest diumenge el Dia Universal de la sardana

Colles sardanistes de Catalunya i arreu del món interpretaran aquest diumenge 16 de juny ‘Blanes Festiu’, del mestre Josep Maria Albertí, amb motiu del Dia Universal de la Sardana. La jornada vol ser una mostra de germanor entre els països amants de la dansa nacional de Catalunya.

Una trentena d’aplecs, ballades de sardanes i concursos de sardana esportiva, se celebraran aquest diumenge 16 de juny a les places i carrers de municipis de tot Catalunya amb motiu del Dia Universal de la Sardana. També Madrid tindrà una ballada de sardanes. A més, com d’altres anys, des de la Confederació Sardanista de Catalunya s'ha informat els Casals Catalans i entitats de l'exterior de la sardana unitària i se'ls animat a celebrar el Dia.

Enguany, la sardana escollida perquè totes les colles la ballin a la mateixa hora, les 12 del migdia, serà ‘Blanes Festiu’. Es tracta d’una peça emblemàtica del mestre Josep Maria Albertí, escollida per la seva popularitat i també en homenatge al músic en el centenari del seu naixement.

Cada any, a més a més, s'ofereix un missatge per part d'una personalitat o cara coneguda. En aquest edició la persona convidada serà Pere Becque, d'Omnium Cultural Catalunya Nord, en el marc de Perpinyà com a Capital de la Sardana 2019, que ressaltarà la sardana com un acte de ciutadania i de democràcia.

Consulta totes les ballades programades per aquesta jornada en l'agenda del portal sardanista.

El Dia Universal de la Sardana vol difondre la nostra dansa i el so de la cobla arreu. A més a més, vol crear sentiment de comunitat i germanor amb una sardana concreta que uneixi totes les manifestacions sardanistes de la jornada. El Dia Universal de la Sardana el va instituir el 1960 l'Obra del Ballet Popular i la Confederació Sardanista de Catalunya el gestiona des del 2012. Se celebra sempre el diumenge previ a Sant Joan.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article