Notícia

Del 21 al 24 de juny Lisboa celebrarà el Mediterranean Choral Forum

L’esdeveniment s’obrirà amb l’estrena mundial de ‘Linhagem’, d'Eurico Carrapatoso, homenatge a Magallanes i als 500 anys del primer viatge de circumnavegació al món

Cant coral
Del 21 al 24 de juny Lisboa celebrarà el Mediterranean Choral Forum
Del 21 al 24 de juny Lisboa celebrarà el Mediterranean Choral Forum

Concerts, tallers, ponències i taules rodones per compartir informació, experiències i descobrir la riquesa de la vida coral de Lisboa i Portugal és l’objectiu del Mediterranean Choral Forum, una trobada que s’adreça a compositors, directors, organitzadors de festivals, cors i cantants, etc. La trobada serà Centre Cultural de Belém i acollirà una nova edició del Festival de Coros de Verão, una cita anual que aplega cors de àmbit internacional.

El fòrum s’inaugurarà divendres 21 de juny a les 21h amb l’estrena mundial de Linhagem, del compositor portuguès Eurico Carrapatoso. L’obra, un homenatge a Magallanes quan es compleix 500 anys de la seva volta al món, viatja a l’època de les grans navegacions i dels grans exploradors, i és basa en poemes de Fernando Pessoa, Antonio Machado, D. Dinis, Joam Zorro, i Camilo Pessanha. El concert serà interpretat pel Coro Participativo i l’Orquestra Filarmonia das Beiras, dirigides pel mestre Paulo Vassalo Lourenço i amb els solistes João Rodrigues (tenor) e Cecília Rodrigues (soprano). Serà a l’Auditori Principal de Centre Cultural de Belém.

La jornada de dissabte estarà dedicada a les presentacions i ponències, sobre la història de moviment coral a Portugal o el sistema educatiu musical, i amb trobada amb els compositors Carrapatos i Tiago Marques.

Diumenge al matí s’han previst tallers sobre música tradicional d’Alentejo i cant polifònic tradicional i portuguesa i cant tradicional, i presentacions dels projectes per part dels cors participants.

El fòrum, organitzat pel Moviment Coral Català, Coros Portugal – Portuguese Association For Choral Music i Mediterranean Offic For Choral Singing, coincidirà amb la 8a edició del Festival de Coros de Verão, que es farà a diferents espais del districte de Belém, al monestir dels Jerònims i a l’auditori del Centre Cultural.

Consulta el programa en aquest enllaç. Més informació i inscripcions contactant amb el Moviment Coral Català, al telèfon 93 319 67 28 o al correu mcc@mcc.cat

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article