Notícia

Un segle i mig d’aventures gràfiques, al Museu del Còmic

Dissabte 15 de juny obre les portes a Sant Cugat el primer Museu del Còmic a Catalunya

Reflexió
Un segle i mig d’aventures gràfiques, al Museu del Còmic
Un segle i mig d’aventures gràfiques, al Museu del Còmic

Qui no ha llegit mai un còmic? Les aventures gràfiques han estat sempre un dels entreteniments preferits de petits i grans, amb èpoques daurades i amb títols històrics tant a casa nostra com al món. De fet, els còmics són objecte de desig de col·leccionistes, disposats pagar grans quantitats de diners per fer-se amb un exemplar únic, però també són i han estat una via d’entrada al món de la lectura per a tot tipus de públics i a preus molt populars. Però fins ara, no existia a Catalunya un museu que posés en valor aquest patrimoni cultural. El Museu del Còmic de Sant Cugat, ubicat a l’antiga seu de l’Ateneu, a la plaça de Pep Ventura, omplirà el buit, oferint al visitant un viatge al passat i el present del còmic, amb publicacions datades entre el 1850 i el 2000.

El Museu és una iniciativa privada de tres col·leccionistes, que també aplegaran donacions. El Museu del Còmic neix amb la voluntat de convertir-se en un punt de referència arreu de l'Estat i com un pol d'atracció d'activitats, exposicions itinerants, xerrades, conferències i tallers. Tot i ser una iniciativa privada, els impulsors del museu es mostren oberts a col·laborar amb l'Ajuntament per mirar de garantir el futur a llarg termini de l'equipament. Fins ara, tota la inversió ha anat a càrrec dels impulsors, que també són propietaris de la gran majoria de les peces que s'exposaran. El fons del museu comptarà amb 20.000 exemplars de TBO, 3.000 col·leccions de tot tipus de gèneres i 2.000 planxes i dibuixos originals. També hi haurà un arxiu digital que els visitants podran consultar i una zona de l'edifici on s'hi faran classes de dibuix.

La idea de crear un museu dedicat al còmic va sorgir fa anys quan Paco Baena, José María Delhom i José Luis Villanueva, tres estudiosos i col·leccionistes, van decidir sumar esforços en veure que el projecte del Museu del Còmic i la Il·lustració de Catalunya, impulsat per la Generalitat a Badalona, seguia aturat.

El museu celebra aquest dijous 13 de juny la inauguració oficial, i dissabte 15 obrirà les portes al públic.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article