Notícia

Castellbisbal celebra el 25è aniversari de Colla Gegantera esdevenint Ciutat Gegantera de Catalunya 2019

Ho celebrarà amb un programa d’activitats del 7 al 9 de juny

Gegants
Castellbisbal serà la Ciutat Gegantera entre el 7 i 9 de juny
Castellbisbal serà la Ciutat Gegantera entre el 7 i 9 de juny

Castellbisbal celebra aquest 2019 el 25è aniversari dels seus propis gegants que, al llarg del darrer quart de segle s’han convertit en un referent de les festes locals i festes majors, on mai han faltat. La Colla Gegantera que ho fa possible ha decidit celebrar-ho demanant el reconeixement de la seva tasca esdevenint Ciutat Gegantera de Catalunya, amb un programa d’actes que tindrà lloc del 7 al 9 de juny. El títol de Ciutat Gegantera de Catalunya converteix la Colla Gegantera de Castellbisbal en els representants nacionals del món geganter durant tot l’any.

El dia 23 de gener de 1994, es van estrenar a la vila de Castellbisbal dues figures gegants que no van deixar ningú indiferent. L’home es deia Manel, el flabiolaire, i la dona Vicenta, una treballadora i conscient sobre la vida de pagès, un ofici molt arrelat a Castellbisbal.

 

25 trobades geganteres

Durant tota aquesta trajectòria, s’han organitzat 25 trobades geganteres, han participat activament en el seguici popular i encetada de la Festa Major de l’Aigua i la Llum, han vist néixer i créixer a la gegantona Rita, com també els més petits, Manelet i Vicenteta. Han viatjat per tota Catalunya, Zamora, Navarra, País Valencià, França o Bèlgica.

L’entitat ha aportat al municipi el resultat d’un estudi sobre la vida del personatge del Josep Pidelaserra, el Manel. Ha impulsat el naixement i consolidació d'altres elements d'imatgeria com ho són la Mulassa i els nans Aigua i Llum. Actualment compta amb el seu propi grup de música que, de forma autodidàctica i desinteressada, fa ballar les nostres figures.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article