Notícia

Un llibre mostra l’empremta cultural de l’apicultura a Catalunya

“El llibre de la mel”, de Fra Valentí Serra de Manresa, ha estat publicat per Edicions la Morera

Patrimoni Immaterial
L'apicultura ha deixat molt rastre en tòponims, llinatges, símbols i expressions populars.
L'apicultura ha deixat molt rastre en tòponims, llinatges, símbols i expressions populars.

L’arxiver dels caputxins i reconegut estudiós de la cultura popular, Fra Valentí Serra de Manresa, ha publicat dins de la Col·lecció l’Ermità d’Edicions la Morera El llibre de la mel, una obra que ens apropa al fascinant món de les abelles i de la mel. El llibre també presenta algunes de les pràctiques apícoles més tradicionals de la Catalunya rural i conventual.

L’obra analitza l’abast de l’empremta cultural que l’apicultura ha deixat en la nostra societat a través de topònims, llinatges, símbols i expressions populars. Els lectors torbaran també una descripció de les propietats de les principals plantes de la mel i els seus beneficis, així com alguns remeis pràctics i aplicacions gastronòmiques.

L’autor ha estructurat l’obra en sis apartats, que es complementen amb un glossari sobre temes apícoles, un índex analític i una selecció bibliogràfica. La Col·lecció l’Ermità,  on figura el títol, busca des del 2015 acostar al lector temes relatius a la cultura popular i tradicional, astronòmica o agrària a través de quaderns i petits llibres monogràfics, pràctics i de fàcil lectura.

Altres títols de la col·lecció que s’han publicat fins ara són “Cuinar en temps de crisi” (2015, 2 edicions), “Celebrem el Nadal” (2016), “Tornar als remeis de sempre”(2017, 3 edicions), “Quina morra!” (2018) i “Fins aquí hem arribat” (2018).

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article