Notícia

La cultura popular, reconeguda amb sis creus de Sant Jordi 2019

La Generalitat distingeix personalitats i entitats que formen part d’aquest àmbit

Associacionisme
La cultura popular, reconeguda amb cinc creus de Sant Jordi 2019
La cultura popular, reconeguda amb cinc creus de Sant Jordi 2019

La cultura popular ha estat reconeguda també en la recent edició de les creus de Sant Jordi, distinció atorgada per la Generalitat de Catalunya i l’acte de lliurament de les quals va tenir lloc el 16 de maig.

Aquest 2019 s’han lliurat creus, un dels màxims reconeixements que pot rebre una persona o una entitat, a 28 personalitats i 15 entitats. D’aquesta llista cinc corresponen a la cultura popular. La distinció reconeix la tasca d’aquelles persones o entitats que hagin prestat serveis destacats a les terres de parla catalana en la defensa de la seva identitat o en el pla cívic i cultural.

De l’àmbit de la cultura popular l’ha rebuda aquest any Núria Quadrada, mestra i professora de dansa popular, en reconeixement a la seva tasca de recuperació dels balls de parella de les festes del Pirineu, i també de les danses tradicionals del Priorat, entre altres mèrits. Les Creus de Sant Jordi també han reconegut l'activista mallorquí Biel Majoral per "la qualitat incisiva i el conjunt polifacètic de la seva obra, projectada en tres vessants: artístic com a cantautor, filològic i docent, i també polític".

 

Entitats centenàries

L’Ateneu de Tàrrega, que aquest any fa 100 anys. El Casal Catòlic de Sant Andreu de Palomar, que també fa 100 anys de treball arrelat al barri de Sant Andreu de Palomar de Barcelona.

La Coral Capella de Santa Maria de Ripoll, amb motiu del seu 125è aniversari. I finalment la Federació Catalana d'Entitats Corals, amb motiu del centenari de la creació de la germanor dels orfeons de Catalunya.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article