Notícia

L'Alguer presenta la versió catalana del seu web

En els darrers mesos, la presència de la llengua a l'illa també ha viscut importants progressos en l'àmbit educatiu i audiovisual

Els habitants de l'illa tindran el dret a ser atesos en dialecte alguerès
Els habitants de l'illa tindran el dret a ser atesos en dialecte alguerès

La llengua catalana cada vegada està més protegida jurídicament per a les institucions alguereses. El juliol de 2018, el Consell Regional de Sardenya va aprovar la "Llei de disciplina de política lingüística regional". La nova normativa establia que qualsevol ciutadà havia de poder-se comunicar amb l'administració pública en italià o alguerès. Com a conseqüència de l'aplicació d'aquesta mesura, el 10 de maig es va presentar la versió catalana de l'Ajuntament d'Alguer. Una iniciativa proposada el 2016 per la coordinadora de l'Oficina Municipal Lingüística Giuliana Portas, i que ha comptat amb la direcció de Giovanni Salvatore i Petro Alfonso.

No és aquest l'únic avenç que ha viscut el català, en els darrers mesos, a l'Alguer. A instàncies de Plataforma per la Llengua, la mateixa normativa estabkix que totes les famílies de l'Alguer poden escolaritzar els seus fills en llengua catalana. A més, les administracions es veuran obligades a garantir que en un terç de la programació emesa a la ràdio i la televisió pública estigui present el català, definit com "la llengua d'una minòria històrica".

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article