Notícia

Els Premis Recercat lliuren guardons al Museu Arxiu de Santa Maria de Marató, Lluís Puig i Mario Zucchitello

Es van lliurar el 4 de maig en un acte al Paranimf de la Universitat de Cervera

AssociacionismeReflexió
Els Premis Recercat lliuren guardons al Museu Arxiu de Santa Maria de Marató, Lluís Puig i Mario Zucchitello
Els Premis Recercat lliuren guardons al Museu Arxiu de Santa Maria de Marató, Lluís Puig i Mario Zucchitello

El Paranimf de la Universitat de Cervera va acollir el 4 de maig el lliurament dels Premis Recercat 2019, en el marc de la Jornada Recercat de cultura i recerca local dels territoris de parla catalana, organitzada per l’Institut Ramon Muntaner (IRMU), la Generalitat de Catalunya, la Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana (CCEPC), la Paeria de Cervera, el Centre d’Estudis Segarrencs i la Diputació de Lleida.

Aquest any el guanyador en la categoria d’entitat va ser el Museu Arxiu de Santa Maria- Centre d’Estudis Locals de Mataró, i en la categoria individual, Lluís Puig i Mario Zucchitello, ex aequo. L’acte de va comptar amb la presència de la consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga.

Del Museu Arxiu de Santa Maria- Centre d’Estudis Locals de Mataró el jurat ha valorat que és una institució que gestiona el patrimoni artístic, històric i cultural de la parròquia més antiga del terme de Mataró. Gràcies a aquesta entitat, la ciutat gaudeix d’una àmplia i rica font arxivística que documenta la història local.

El guardó a l’exconseller de Cultura Lluís Puig s’ha concedit en valorar-se la seva dilatada dedicació a la cultura i la gestió cultural en sentit ampli. En la seva dedicació a la música i la dansa d’arrel tradicional ha estat sardanista, músic, fundador i gestor de diverses entitats. És autor de diferents llibres sobre dansa. El 1984 va rebre el Premi Nacional de Dansa. Actualment, des de l'exili segueix pendent i amatent de la realitat cultural i de les activitats de l’Institut Ramon Muntaner.

Pel que fa a l’italià instal·lat a Tossa de Mar Mario Zucchitello, premiat ex aequo, el jurat ha destacat la seva producció científica en català i el seu paper de nexe d’unió en diverses iniciatives culturals entre Catalunya i Itàlia, establint complicitats amb els cercles d’acadèmics i estudiosos. Zucchitello investiga i fomenta la recerca sobra els jaciments arqueològics i sobre la història de la seva població i en publica els resultats en treballs monogràfics.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article