Notícia

La Nit del Tararot reunirà més de 800 actuants a Tàrrega

La Cercavila Nocturna tindrà caràcter reivindicatiu

Bestiari i Imatgeria
El Tararot s'ha consolidat ràpidament com una de les festes més populars de Tàrrega
El Tararot s'ha consolidat ràpidament com una de les festes més populars de Tàrrega

L'Associació Guixanet de Tàrrega organitza el proper 11 de maig (a les 22.30 hores) la Nit del Tararot, en el marc de la festa major de maig de la ciutat, un espectacle de cultura popular i de caràcter participatiu. Aquest any la festa reunirà més de 800 actuants, explica Beatriu Armengol, portaveu de l’organització.

En el marc de la Nit del Tararot se celebra “La Cercavila Nocturna”, un espectacle de carrer en el qual s’interpreta un succés que va passar en una cercavila a Tàrrega, l’any 1325. S’hi narra la mort d’un joglar apedregat a causa d’una disputa amorosa. A continuació s’inicià un procés judicial per castigar els culpables. Aquests fets van quedar registrats en els actes del procés judicial i van servir de base per escriure el llibre Una cercavila nocturna a la Tàrrega medieval de la historiadora Teresa Vinyoles, l’any 2002.

Armengol explica que aquest any l’espectacle tindrà referències a l’actualitat política. “Aquest any el tema més molt reivindicatiu, l’espectacle parla de com la lluita per les llibertats i la força del poble seran claus per combatre i vèncer les forces autoritàries del mal”, ha assenyalat. “Es tracta de parlar de la realitat que estem vivint a Catalunya”, afegeix Armengol.

Una altra de les novetats d’aquest any és que en acabar l’espectacle del Tararot es farà un “cercavila mini” perquè “tothom pugui gaudir del bestiari” que participarà de la festa. S’ha de tenir en compte que a Tàrrega vindran 25 colles de fora entre bestiari, falcons i castells, a part dels que ja té la ciutat. A Tàrrega s’hi podran veure els dos elements més grans de Catalunya: el Cavall dels Nebot de Riudoms i un drac de 850 quilos i la Mulassa de Barcelona, que compleix 451 anys.

 

 

 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article