Notícia

La Xarxa de Comunitats de Memòria posen en comú el seu treball en unes jornades al Born

Inclouen dos tallers sobre memòria i gastronomia

La Xarxa de Comunitats de Memòria posen en comú el seu treball en unes jornades al Born
La Xarxa de Comunitats de Memòria posen en comú el seu treball en unes jornades al Born

El Born CCM acollirà el 3 i 4 de maig les II Jornades de la Xarxa de Comunitats de Memòria. Les jornades es fan per compartir els processos de treball iniciats des de les perspectives prèviament identificades (feminismes, gitanitat, migracions, paisatge i arxius) i treballar-ne la imbricació i l’articulació entre si.

Les jornades són un espai per reflexionar, de forma col·lectiva, sobre les necessitats i potencialitats de la Xarxa de Comunitats de Memòria; i on pensar des de la pràctica a partir de dos tallers: un primer sobre l’escolta i la memòria, i un segon sobre els paisatges passats de la Barceloneta, a través de la cuina.

El primer taller serà d’escolta col·lectiva per establir vincles entre el so i la memòria i anirà a càrrec d’Ultra-red. Es parteix d’un seguit de preguntes: Quins vincles podem establir entre el so i la memòria? Com pot l'acte d'escoltar col·lectivament ajudar-nos a produir espais i moments per parlar sobre el passat des de posicions divergents? El col·lectiu internacional Ultra-red compartirà en el taller les seves metodologies de treball entorn del so i l'escolta per abordar la qüestió de la memòria en relació a les comunitats que li donen sentit.

El segon taller serà també una xerrada a càrrec de Marina Monsonís i el Grup de dones del Casal de Gent Gran Mediterrània. Durant tot l’any, en el marc de la XCM i en col·laboració amb la Marina Monsonís i el Grup de dones del Casal de Gent Gran Mediterrània, s’ha desenvolupat un treball de recerca sobre els paisatges passats de la Barceloneta a través de la seva cuina.

A partir d’aquesta recerca s’han identificat tres escenaris principals: la pesca, el mercat i la cuina. En el taller s’elaborarà un aperitiu en grup, i, alhora, es conversarà sobre l’experiència de les participants.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article