Notícia

Cervera acull la 15a edició del Recercat

Les jornades se celebraran del 3 al 5 de maig

Reflexió
Imatge de la Universitat de Cervera
Imatge de la Universitat de Cervera

La 15a edició del Recercat, la jornada de cultura i recerca local dels territoris de parla catalana que organitza l’Institut Ramon Muntaner, tindrà lloc del 3 al 5 de maig, que enguany ostenta el títol de Capital de la Cultura Catalana.

 

Les jornades inclouen activitats i espais com la fira de centres d’estudis, on s’hi mostraran les novetats editorials de la recerca local i comarcal. A més  a més es podrà visitar una exposició de pòsters que mostren els projectes més destacats dels centres i instituts d’estudis locals i comarcals participants.

En l’apartat d’activitats se celebrarà la taula “Patrimoni a debat: reflexions des de la societat civil”, amb la col·laboració de les comissions cíviques de patrimoni del Baix Llobregat i de les Terres de l’Ebre. Enguany la taula porta per títol “L’arquitectura tradicional i la configuració del paisatge”.

En el marc de les jornades es farà l’acte de presentació del Premi Recercat i la taules de presentacions “Mosaic Recercat”, que en aquesta ocasió es dedicarà a les fires de llibres, a les Jornades Europees de Patrimoni i a diversos projectes duts a terme pels centres d’estudis.

A banda, en aquesta edició també es podran visitar les exposicions “Passat, present i futur de la maçoneria a Catalunya”, “Memòria glaçada: la gelada de 1956” i “Aureli Capmany…La dansa i l’Esbart Català de Dansaires”.

Les jornades inclouen l’espai Recerxic, amb tallers per als més petits pensats des de la recerca local. Finalment, també se celebrarà el concert inaugural a càrrec de Guiem Soldevila i Pau Cardona, entre d’altres.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article