Notícia

Oberta la convocatòria de l'11è Festival d'Enceses d'Artesa de Lleida

L'Agrupació del Bestiari Festiu i Popular finançarà els Premis Griu

Bestiari i Imatgeria
Moment de l'actuació dels Diables Cagarrieres de Cambrils en el 10è Festival d'Enceses d'Artesa de Lleida
Moment de l'actuació dels Diables Cagarrieres de Cambrils en el 10è Festival d'Enceses d'Artesa de Lleida | Diables Cagarrieres

Ja és tradicional que l'associació El Griu aprofiti la diada de Sant Jordi per a convocar  el Festival d'Enceses d'Artesa de Lleida, considerat el més important sobre bestiari de foc dels Països Catalans. Totes les colles que desitgin participar en el concurs, que tindrà lloc el 6 de juliol al municipi del Segrià, poden presentar candidatura fins al 23 de maig (inclòs) enviant la fitxa d'inscripció al correu secretaria.festival.enceses@gmail.com.

En les hores prèvies al festival, l'organització convoca anualment una plantada de les bèsties que participaran en el concurs. Enguany, la 14a Trobada del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya també servirà per a celebrar el 10è aniversari de la colla infantils els Diablons d'Artesa de Lleida, planter d'El Griu.

D'entre totes les candidatures presentades al Festival d'Enceses, el jurat n'escollirà cinc segons els següents criteris: posada plàstica de l'encesa, ball de protocol i escenificació, colors, tipus de pirotècnia i durada de l'encesa. Les colles seleccionades competiran a la plaça major d'Artesa de Lleida en un triple ronda de participació. Entre altres aspectes, es valorarà la capacitat de realitzar un ball de protocol per part de les colles participants, que podran estar conformades per un màxim de 30 persones (músics inclosos).

Com a novetat d'aquesta edició, l'Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya finançarà els Premis Griu, consistent en 1.300€, 1.100 i 900€  respectivament pels tres primers classificats. Les dues colles restants també veuran reconeguda la seva participació al festival amb el lliurament de 700€.

Podeu consultar les bases del Festival d'Enceses del Bestiari de Catalunya en el següent enllaç.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article