Notícia

Rubí acollirà del 3 al 5 de maig la Trobada Nacional dels Tres Tombs més multitudinària

Coincidirà amb el 160 aniversari de la Societat de Sant Antoni Abad de Rubí

Tres tombs
La tradicional benedicció dels animals
La tradicional benedicció dels animals | Federació Catalana dels Tres Tombs

La 22a edició de la Trobada Nacional de la festa dels Tres Tombs espera aplegar més de 70 carros i carruatges i 300 cavalls, egües i mules, i més de 50 municipis associats a la federació, que desfilaran en una cercavila multitudinària pels carrers de Rubí. Unes xifres que la converteixen en la festa d’animals més gran de Catalunya i que venen a demostrar que la tradició està ben viva.

Els animals (sobretot els que antigament ajudaven a fer tasques al camp) tornaran a ser els grans protagonistes durant el primer cap de setmana de maig, i convertiran els carres de Rubí en un museu viu del món traginer i pagès.

El preludi a la festa serà divendres 3 de maig al vespre amb la celebració de l’eucaristia a l’església de Sant Pere en honor al patró dels animals. Dissabte al vespre es donarà la benvinguda als assistents a la plaça del doctor Guardiet, càrrec del president de la Societat de Sant Antoni Abat de Rubí, Manel Bamala i Royo, el bandeder Manuel Acebedo i els cordonistes Maria Josep Boix i Sandra Martínez, i les autoritats faran la tradicional recepció.

El plat fort de la festa serà diumenge 5. Després de l’esmorzar del traginer, a la masia de Can Serra, començarà (a les 11.30h) la cercavila des de l’avinguda La Llana, que recorrerà els carrers de la localitat. Hi desfilaran tots els carros, carruatges i cavalleries, guarnits amb les seves millors gales, i acompanyats pels davanters d’honor i les bandes de l'Associació Musical Sant Feliu, l'Agrupació Cabrera d’Anoia i la Banda Triangle de Sants. A mig camí, com és tradició, es farà la benedicció, per acabar amb un dinar de germanor a la masia.

Els actes de diumenge es completaran amb un seguit d'activitats paral·leles, com una visita guiada al Museu Etnogràfic Vallhonrat, el concert de Tres Dives i Tres Tenors (que interpretaran cançó popular catalana i d’arreu, napolitanes, sarsuela i òpera) i una fira d’alimentació a la plaça de Catalunya.

La trobada nacional de Rubí coincidirà amb el 160 aniversari de la festa dels Tres Tombs a la ciutat, on la tradició compta amb un gran arrelament i seguiment popular, tant que fins i tot és coneguda com a “festa major d’hivern” (perquè habitualment es fa al mes de gener).

Consulta el programa de la festa en aquest enllaç.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article