Notícia

Vicent Vidal guanya el 34è Premi Valeri Serra de Cultura Popular

Ho fa amb l’obra ’Una història de la literatura popular valenciana (1873-2018)’

ReflexióPatrimoni Immaterial
Moment del lliurament del 34è Premi Valeri Serra a Vicent Vidal
Moment del lliurament del 34è Premi Valeri Serra a Vicent Vidal

La darrera edició del Premi Valeri Serra i Boldú de Cultura Popular ha recaigut en l’autor de la Vila Joiosa Vicent Vidal per l’obra Una història de la literatura popular valenciana (1873-2018).  Aquest any el premi ha arribat a la seva 34a edició i el lliurament dels guardons es va fer al Teatre Armengol de Bellpuig el dissabte 13 d’abril.

La vetllada va servir per presentar l’obra guanyadora de l’any passat, Adelaida Ferré Gomis, folklorista: l’art de bordar rondalles, obra de Laura Villalba Arasa. La presentació van anar a càrrec de Ramón Miró. En el mateix acte es va presentar l’opuscle “Gent de Casa”, dedicat a l’Orfeó Joventut, a càrrec de Narcís Saladrigues.

El guanyador del premi d’aquest any va recollir el guardó de mans de la nova consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga, del diputat provincial de la Diputació de Lleida Francesc Sabanés i de l’alcalde de Bellpuig, Salvador Bonjoch. El lliurament va estar amenitzat pel grup balaguerí de música popular i tradicional Ksonronda.

 

Col·leccionable “Dotzena de frare”

Aprofitant el lliurament del premi també es va repartir el cinquè plec del col·leccionable “Dotzena de frare”, dedicat aquest any a Pere Xich de Pau Bertran i Bros. Aquesta publicació la va començar a editar l’organització del premi l’any 2015. La intenció és aproximar la cultura popular i folklòrica del nostre país al públic. El col·leccionable constarà de 13 plecs i presenta cada any materials d’un folklorista o estudiós.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article